Nova gugalnica za otroke v dnevnem centru Zavoda Dornava Maribor

ŠTR
17.10.2020 05:00

V mariborskem dnevnem centru Zavoda Dornava, ki je otrokom s posebnimi potrebami prijetno zatočišče in kjer jim zagotavljajo tudi strokovno podporo, so zato zelo veseli, da imajo zdaj nov komplet gugalnic.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Doris Markač

Zasluge za to imajo Suzana Seljak iz Igras igral, Gregor Štraus, Moderne dekoracije, in Ivana Kosi, Superius, ki so sodelovali pri donaciji. Tako se vsi zraka in gibanja željni otroci ne drenjajo več le na eni posebni gugalnici, temveč so lahko vsak na svoji. 

Suzana Seljak, ki je podarila gugalnico in organizirala akcijo, in nogometaš Maribora Marcos Tavares
Doris Markač

Druženje s Tavaresom

V Zavodu 13, ki je organiziral predajo igral, so prepričani, da si tudi posebni otroci zaslužijo druženje z uglednimi športniki, zato so jim ob tej priložnosti omogočili brcanje žoge z najbolj prepoznavnim igralcem NK Maribor, Marcosom Tavaresom. Ta je ob tem povedal: "Gibanje na svežem zraku je pomembno za slehernega otroka, še posebno pa je pomembno za gibalno ovirane in jim zelo koristi. Donacija preproste gugalnice resda ni velik dosežek za malo podružnično dnevno enoto Zavoda Dornava, vendar verjamem, da vsakodnevno riše nasmehe na obraze teh otrok. Tistim, ki so to omogočili, pa gotovo gre velika zahvala. Danes si je bolj kot kadarkoli prej treba medsebojno pomagati in otrokom omogočiti dovolj gibanja, četudi je to le zibanje na preprosti gugalnici, ki se morda odraslemu ne zdi nič posebnega, avtista pa lahko popolnoma pomiri.”

Doris Markač

Celostna obravnava za avtiste

Dnevni center Maribor je delovna enota Zavoda Dornava, ki izvaja dnevno varstvo in usposabljanje otrok in mladostnikov s težjo in težko motnjo v duševnem razvoju. Od leta 2008 v centru izvajajo tudi celostno obravnavo otrok z avtizmom, dnevno zatočišče, vzgojo, igro in pomoč pa lahko v njem zagotavljajo za 40 otrok. "Kot mama posebne deklice, ki najde čez dopoldan zatočišče prav tukaj, se ob tem dogodku sprašujem le, kako to, da država najde denar za vojsko, strokovne podkrepitve v tovrstnih in ustanovah za starostnike pa ni in še dolgo časa ne namerava biti. Igrala kot očitni nadstandard, ki bi lahko na javnih površinah povezovala otroški smeh z modrostjo starostnikov, pa očitno zagotavljajo le dobrodušni in srčni mimoidoči dobrotniki," je ob tem še dejala Petra Greiner iz Zavoda 13.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta