Občina: "Projekt Kardeljeva je premišljen"

Igor Selan Igor Selan
19.12.2018 17:18

Kot pojasnjujejo na mariborski občini, je zoženje Kardeljeve iz štiri- v dvopasovnico načrtno, da bi odvrnili tranzitni promet in ga preusmerili na zahodno obvoznico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po mnenu občine mora Kardeljeva ostati namenjena predvsem lokalnemu prometu, nikakor pa ne glavni povezavi na Cesto proletarskih brigad in naprej v center mesta.
Igor Napast

Mariborska občina se ne strinja s prometnimi strokovnjaki, ki menijo, da je prenova Kardeljeve nepremišljena, predvsem v luči izgradnje bodoče južne obvoznice, ki naj bi na omenjeni cesti generirala dodaten promet, zaradi česar naj bi bila odločitev za zoženje cestišča iz štiri- v dvopasovnico napačna. Kot pravi Uroš Kosi, vodja sektorja za komunalo in promet, so se za zoženje ceste odločili prav zato, da Kardeljeva po izgradnji južne obvoznice ne bi postala transferna cesta: "Tranzitni promet iz mesta in v mesto mora biti voden po državni zahodni obvoznici in po državnih vpadnicah v mesto, saj so te ceste temu namenjene in speljane tako, da so, kolikor se le da, oddaljene od stanovanjskih objektov, šol, vrtcev in igrišč. Kardeljeva in druge prečne ceste, na katere se bo navezoval promet po izvozu z južne obvoznice po Streliški, pa morajo ostati namenjene predvsem lokalnemu prometu, nikakor pa ne glavni povezavi na Cesto proletarskih brigad in naprej v center Maribora. Takšna ureditev tudi odvrača voznike v tranzitu, saj je vožnja v smeri centra ali iz njega hitrejša po zahodni in vzhodni vpadnici, ki sta temu tudi namenjeni."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta