Obiskovalci razstave so bili polni hvale

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
19.05.2019 06:17

Ročna dela so odsev ljubezni, spretnosti, potrpežljivosti in domiselnosti članic sekcije iz Radvanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Ročnodelska sekcija Srnice, ki deluje v mestni četrti Radvanje v Mariboru, je v spodnji restavraciji hotela Arena pod Pohorjem ob sodelovanju s Turističnim društvom Radvanje pripravila razstavo ročnih del svojih članic, ki so jo popestrili z razstavo slik likovne sekcije Pro arte. Odprtje razstave je privabilo veliko obiskovalcev, po krajšem kulturnem programu, ki ga je povezovala Minka Godec - v njem so sodelovale članice Društva kmetic Gradišče in Frančekovi pevci in godci Društva upokojencev Ruše -, je sledila podelitev priznanj članicama ročnodelske sekcije Srnice - Angeli Ferš za deset let delovanja v sekciji in Majdi Kramer za petnajst let.

Zdravilo proti depresiji

Razstavljena dela so bila odsev ljubezni do ročnodelske dejavnosti članic sekcije, njihove spretnosti, potrpežljivosti in domiselnosti pri pletenju, kvačkanju, izdelovanju perlic in še čem. "Naša sekcija deluje od leta 2006, mesto predsednice sem prevzela leta 2012. Podobne razstave prirejamo domala vsako leto. Glede na to, da ustvarimo veliko del, za katera menimo, da si zaslužijo širšo pozornost, je prostor, v katerem razstavljamo, utesnjen. Zelo sem vesela, da je toliko obiskovalcev, kar je nagrada za naš trud," je povedala predsednica sekcije Srnice Tatjana Kokol.

Razstava je privabila veliko obiskovalcev.
Sašo Bizjak

Tudi v dobrodelne namene

Razstava slik je prav tako privabila poglede obiskovalcev prireditve. "Razstavljena dela v oljni in akrilni tehniki so ustvarili člani naše likovne sekcije Pro arte. Sestajamo se v prostorih MČ Radvanje, kjer ob ustvarjanju izmenjujemo mnenja in izkušnje. Svoja dela poklanjamo tudi v dobrodelne namene," je dejala predsednica sekcije Nada Zidarič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta