Obnova Pristana s presenečenji

Andreja Kutin Lednik
26.10.2018 17:32

Pri prenavljanju Pristana se je izkazalo, da bo potrebna drugačna bazenska tehnika, korozija načenja tudi streho.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Obnova srednjega bazena v kopališču Pristan teče nekoliko počasneje, kot je bilo načrtovano.
Andrej Petelinšek

Obnova kopališča Pristan bo, kot kaže, zaključena šele januarja in ne decembra, kot je bilo predvideno sprva. Izkazalo se je namreč, da bodo potrebovali dodatno bazensko tehniko in tehnologijo. Tudi streha je bolj dotrajana, kot so menili pred obnovo. "Gre za korozijo na strehi. Trenutno potekajo analize, več bo znanega v ponedeljek," pove Anton Knez, direktor Športnih objektov Maribor, in zatrdi, da novo "odkritje" na strehi ne bo dodatno podaljšalo obnove.
Sanacija srednjega bazena v Pristanu, ki je zaprt že več kot štiri leta, je že bila nekoliko zamaknjena zaradi procesne napake in se je pričela avgusta. Spomnimo, da so srednji bazen Športni objekti zaradi varnosti zaprli, potem ko je zavod za gradbeništvo na začetku leta 2014 ugotovil resne poškodbe bazenske ploščadi, ki jo je močno načela korozija. Sledil je velik upad obiska rekreativnih plavalcev, kar upravitelju precej krni prihodke. Obnovljene bodo tudi garderobe, sanitarije in umivalnice. (ank)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta