Odbor za zdravstvo obiskal UKC Maribor

Jana Juvan Jana Juvan
07.11.2018 15:34

Predstavniki parlamentarnega odbora za zdravstvo so se odzvali vabilu vodstva UKC Maribor in skupaj z mariborskimi poslanci prišli na informativni obisk

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
obisk odbora za zdravstvo in mariborskih poslancev v UKC Maribor, Franc Trček, Jelka Godec, Matjaž Vogrin, Vojko Flis, Lidija Divjak Mirnik, Dejan Kaloh
Ukc Maribor

Danes dopoldne so se na obisku v UKC Maribor mudili predstavniki parlamentarnega odbora za zdravstvo, so sporočili iz bolnišnice. In povedali, da jih je vodstvo UKC Maribor seznanilo s trenutnim stanjem, splošnimi razmerami in perspektivo strokovnega razvoja v UKC Maribor.
Kot nam je povedal strokovni direktor Matjaž Vogrin, je vodstvo bolnišnice ob nastopu novega mandata povabilo tudi odbor za zdravstvo, da jih obišče. Predstavili so jim situacijo v bolnišnici, ki se sooča predvsem s kadrovsko problematiko in pomanjkanjem investicij. Srečanje je bilo informativne narave in ni prineslo nobenih sklepov ali konkretnih zavez. Vodstvo bolnišnice pa pričakuje, da bodo poslanci "ugotovili dejansko stanje v slovenskih bolnišnicah in da bo država vsem zagotovila enak dostop do zdravstvenih storitev", je še povedal Vogrin. Kot je znano je vodstvo mariborske bolnišnice v zadnjem času večkrat opozorilo tako javnost kot državni vrh na neenakost pri financiranju obeh kliničnih centrov v državi.
Po obisku predsednika vlade Marjana Šarca in predsednika državnega zbora Dejana Židana je to sicer tretji obisk visoke politike v UKC Maribor v tem mandatu. Po naših podatkih naj bi ta mesec v bolnišnico prišel tudi minister za zdravje Samo Fakin.
Odboru za zdravstvo sicer v tej sestavi predseduje mariborski poslanec Franc Trček. Obisku v UKC Maribor pa so se pridružili še drugi mariborski poslanci, ki so se te dni povezali v Klub 7 in se zavezali, da se bodo v državnem zboru zavzemali za interese Maribora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta