Osnovna šola Franca Rozmana - Staneta Maribor: Nova kuhinja in jedilnica čakata otroke

Barbara Bradač Barbara Bradač
16.11.2020 17:01

Druga največja osnovna šola v mariborski občini je po skoraj 60 letih dočakala večjo jedilnico in lastno kuhinjo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nova jedilnica
OŠ Franca Rozmana - Staneta

Na Osnovni šoli Franca Rozmana - Staneta Maribor so se zaključila gradbena dela in po skoraj 60 letih ima šola svojo kuhinjo, precej večja je tudi jedilnica. "Iz razdelilne kuhinje smo pridobili centralno kuhinjo, kjer bomo lahko pripravljali štiri različne obroke učencem. Najpomembnejše je kosilo, ki smo ga doslej transportirali iz sosednje šole. Ker bomo kuhali pri nas, se bo zagotovo izboljšala kakovost hrane, pa tudi možnost, da bomo lahko v jedilnik vnašali jedi, ki jih doslej zaradi transporta nismo mogli," je zadovoljna ravnateljica Katja Pregl. Šola, ki prihodnje leto praznuje 60 let, še nikoli ni imela centralne kuhinje, ampak vedno zgolj razdelilno.

Nova kuhinja
OŠ Franca Rozmana - Staneta

Stara jedilnica s sto sedeži je že zdavnaj postala pretesna za 600 otrok, ki obiskujejo to šolo v Kersnikovi ulici. Z novozgrajenim prizidkom so jo povečali na 204 sedišča, tako bodo otroci imeli več časa, da bodo v miru pojedli obrok. "To je lep dogodek v teh sivih časih. Samo še na naše otroke čakamo, ti pa se veselijo, da bomo lahko v kuhinji pripravljali predvsem različne sladice, kot so pecivo in palačinke," dodaja ravnateljica. Investicijo je financirala mariborska občina v višini dobrega pol milijona evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta