Otvoritev sezone: Koncert Dan D bo brezplačen za vse

Igor Selan Igor Selan
12.12.2018 17:39

Hkrati z uradno otvoritvijo smučarske sezone bo v Mariboru ta konec tedna Zimski športni vikend Maribora.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tovarna snega je doslej nasnežila 1750 kubičnih metrov snega.
Igor Napast

Čeprav so v Marpromu sprva načrtovali, da bo prireditev Ski opening, na kateri bodo nastopile glasbene skupine Jeannette (ob 15. uri), CoverLover (ob 17. uri) in Dan D (ob 19. uri), ta petek pod Snežnim stadionom brezplačna le za imetnike smučarskih vozovnic, so si zdaj premislili. Koncerti bodo brezplačni za vse. "Če že delamo tak koncert, je prav, da se ga udeleži čim več ljudi," je razloge za spremembo pojasnil predstavnik za stike z javnostmi Miha Rubin. Med 14. in 16. decembrom bodo na Pohorju veljale tudi promocijske cene dnevnih smučarskih vozovnic, za odrasle bodo stale 17 evrov, za mladino 14 in za otroke 10 evrov.

V prvih dvanajstih dneh na Pohorju našteli 2700 smučarjev

Letošnja smučarska sezona se je na Pohorju začela 1. decembra, za zdaj pa je mogoče smučati le na progi Cojzerica na Arehu, kjer so minula dva vikenda sicer zagnali tudi otroško vlečnico Areh. Kot so povedali v Marpromu, so v prvih dvanajstih dneh sezone našteli 2700 smučarjev, ki bodo ta konec tedna, če bodo vremenske razmere ugodne, lahko smučali tudi na smučišču Ruška, na Mariborskem Pohorju pa načrtujejo tudi odprtje vlečnic Bejbika in Sleme. Prav tako naj bi ta konec tedna odprli otroški poligon na Snežnem stadionu, tako imenovana tovarna snega je namreč doslej proizvedla že 1750 kubičnih metrov snega.

Nagradne igre, brezplačno drsanje ...

A koncerti in nižje cene vozovnic niso edino, kar bo ljudi ta konec tedna pritegnilo pod Pohorje. Športna zveza Maribor namreč prireja Zimski športni vikend Maribora, v okviru katerega bo v petek na prizorišču pri hotelu Arena ob koncertih potekala še nagradna igra, pri čemer bodo srečnim dobitnikom razdelili 100 dnevnih smučarskih vozovnic, 200 vstopnic za ledno dvorano in 100 vstopnic za kopališče Pristan.
Poleg Pohorja bo prizorišče Zimskega športnega vikenda pretežno tudi ledna dvorana. V soboto bo med 10. uro in 13.30 ter med 15.30 in 18. uro tam na sporedu veteranski hokejski turnir (ogled je brezplačen), med 13.45 in 15.15 pa bo, prav tako brezplačno, mogoče spoznati kegljanje na ledu. V soboto med 18.30 in 20. uro ter v nedeljo med 9. uro in 10.30 pa bodo na svoj račun prišli ljubitelji drsanja, otroci do 15. leta bodo drsali brezplačno, druge pa bo to stalo dva evra, enako bo stala tudi izposoja drsalk. V nedeljo se bodo med 11.50 in 12.50 na led podali tudi hokejisti iz kluba Lisjaki in pri drsanju se jim bo mogoče pridružiti brezplačno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta