Po poletnem premoru znova zbori samoorganiziranih skupnosti v Mariboru: Kdaj in kje se lahko pridružite sosedom

MBK
04.09.2024 06:30

V Iniciativi Mestni zbor pozivajo, da se v septembru znova udeležite zborov samoorganiziranih četrtnih skupnosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Želite razpravljati o problemih, ki jih zaznavate v skupnosti?
Sašo Bizjak

V Mariboru se v tem mesecu spet odpira deset prostorov za razpravo o skupnostih. V Iniciativi Mestni zbor (IMZ) pozivajo, da se pridružite sosedom na zborih samoorganiziranih četrtnih skupnosti (SČS) in krajevnih skupnosti (SKS), če želite razpravljati o problemih, ki jih družno zaznavate v skupnosti,­ skupaj poiskati rešitve za njihovo odpravo,­ zahtevati od odgovornih, da te rešitve strokovno osmislijo in uresničijo, ali jih uresničiti kar s sosedi, če je to mogoče.

Zbori, ki se začenjajo ob 18. uri, bodo: ​SKS Pekre v sredo, 4. septembra (Bezjakova 4), ​SČS Center in Ivan Cankar v četrtek, 5. septembra (Partizanska cesta 12, 1. nadstropje), ​SČS Magdalena v torek, 10. septembra (Ob železnici 16), SČS Tabor v sredo, 11. septembra (Metelkova 63), SČS Nova vas v četrtek, 12. septembra (Radvanjska 65), ​SČS Radvanje v torek, 17. septembra (Lackova 43), SČS Pobrežje v sredo, 18. septembra (Kosovelova 11), SČS Studenci v četrtek, 19. septembra (Erjavčeva 43), SČS Koroška vrata v torek, 24. septembra (Gosposvetska 10) in SČS Tezno v četrtek, 26. septembra (Panonska 12).

"Kot do zdaj boste tudi letos vsebino razprav na zborih določali udeleženci sami. Mnogo tem je že bilo odprtih in za mnoge od njih poiskane rešitve, za nekatere jih skupaj še iščejo, ob njih pa se pojavljajo nove in nove. Skoraj vsak nov udeleženec opozori na nov problem, s katerim se srečuje. In temu so zbori tudi namenjeni," so pojasnili v IMZ in dodali, da gre za delovanje s ciljem graditi skupnost, ki bo sposobna prepoznati tako stiske soljudi kot samovoljo oblastnikov, ob tem pa bo znala tudi ukrepati.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta