Prihodnji teden začetek del v križišču Meljske ceste in Kraljeviča Marka ulice

Igor Selan
09.06.2021 11:24
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Križišče Meljske ceste s Kraljeviča Marka ulico bo od novembra naprej semaforizirano
Andrej Petelinsek

Direkcija za infrastrukturo in mariborska občina bosta prihodnji teden pričeli z rekonstrukcijo križišča Meljske ceste, Kraljeviča Marka ulice in Kremplove ulice. To zelo prometno križišče v Melju bo po končani rekonstrukciji semaforizirano, s tem pa bo izboljšana varnost in povečana pretočnost prometa. V sklopu investicije bo urejena tudi preplastitev vozišča, zamenjani bodo komunalni vodi in urejena javna razsvetljava. Pogodbena vrednost investicije je 299.733 evra, pri tem je strošek države 221.909, občine pa 77.865 evrov. Izvajalec bo podjetje Prohaus.

Dela v križišču bodo trajala pet mesecev, pri čemer bo Meljska cesta ves čas odprta, a polovično. S semaforji bo urejen izmeničen enosmerni promet. Bo pa zaradi del zaprto križišče, tako da izmenično ne bo mogoč promet bodisi v Kraljeviča Marka ulico ali v Kremplovo ulico. Pešci in kolesarji bodo preusmerjeni v Ulico heroja Šaranoviča in Ulico heroja Jevtiča.

Zapore bodo zahtevale tudi prilagoditve v mestnem avtobusnem prometu. V času del ne bodo v uporabi avtobusna postajališča Oreško nabrežje 1 in 2 ter Kraljeviča Marka ulica, kot nadomestni bodo lahko potniki uporabljali postajališči Meljska-Partizanska in Meljska-trgovina. Avtobusi na linijah 1, 2, 10, 20 in 21 bodo vozili po obvozih, za aktualne informacije o spremenjenem poteku avtobusnih linij in o tem, katera postajališča so v uporabi ter katera ne, pa naj potniki spremljajo spletno stran Marproma www.maprom.si, Marpromovo stran na facebooku ali pa za informacije vprašajo po telefonu 059 180 482. "Voznike, avtobusne potnike in druge udeležence v prometu prosimo, da so na območju Melja v prihodnjih mesecih strpni in pozorni na prometno signalizacijo, ki bo nakazovala cestne zapore in urejene obvoze, ter da to tudi upoštevajo," še sporočajo iz mariborske občine.

Po zaključenih delih v novembru, bo sledila prekategorizacija nekaterih cest na tem območju, s katero bo direkcija za infrastrukturo končno v svoje upravljanje prevzela še Malečniški most in ga tudi prenovila. Datum prenove slednjega zaenkrat sicer še ni znan.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta