Proslava ob 70-letnici Koče na Žavcarjevem vrhu

Igor Selan Igor Selan
10.10.2024 02:00

Planinsko društvo Maribor Matica v soboto, 12. oktobra, vabi na proslavo ob 70-letnici koče, ki jo je Planinska zveza Slovenije nedavno razglasila za Naj planinsko kočo 2024.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Najemnika Koče na Žavcarjevem vrhu sta Saša Popelar in Bobby Markoja.
Andrej Petelinšek

Planinsko društvo Maribor Matica v soboto, 12. oktobra, vabi na proslavo ob 70-letnici koče na Žavcarjevem vrhu, ki jo je Planinska zveza Slovenije nedavno razglasila za Naj planinsko kočo 2024. Koča na Žavcarjevem vrhu, ki stoji na robu travnika pod Žavcarjevim vrhom, je prva planinska koča v vzhodnem delu Slovenije, ki je osvojila ta naziv, največja zasluga za to pa gre najemnikoma Saši Popelar in Bobbyju Markoji. Proslava z glasbenim programom se bo pričela ob 12. uri, slavnostna govornika bosta župan Saša Arsenovič in predsednik društva Jure Fišer. V ponedeljek, 14. oktobra, ob 17. uri pa si lahko v Muzeju narodne osvoboditve Maribor ogledate tudi razstavo fotografij o zgodovini koče. Avtor razstave je Janez Drev

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta