Protest proti županu Saši Arsenoviču, a udeležba skromna

Andreja Kutin Andreja Kutin
04.12.2021 16:00

Nekaj čez 100 ljudi se je udeležolo protesta proti županu Saši Arsenoviču, očitajo mu višanje cen in občinske investicije okoli njegovih nepremičnin.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Na Trgu generala Maistra se je po vsega eni uri končal protest proti mariborskemu županu. Protest, ki ni bil prijavljen, so sklicali ustanovitelji facebook skupine, ki poziva Arsenoviča k odstopu in oblikovno precej spominja na gibanje zoper nekdanjega župana Franca Kanglerja. Enak je tudi slogan Gotof si. Roman Križnjak, ustanovitelj navijaške skupine Viole je v nagovoru županu očital predvsem premalo skrbi za občane, ki jih tare revščina, prav tako si po mnenju protestnikov župan ureja okolico svojih nepremičnin, medtem pa se življenje v mestu draži. Velik (in bolj glasen) del protesta so predstavljali nasprotniki protikoronskih ukrepov. Zažgali so nekaj plakatov, slišako se je skandiranje "Mi smo Maribor" Napovedali so, da je bil današnji zbor šele začetek, v sredo se sestanejo znova in v kratkem naj bi Križnjak predstavil tudi njihovega županskega kandidata.  

Andrej Petelinsek
Andrej Petelinsek

Shod so spremljali policisti, ki so pozvali občane, naj stališča izražajo mirno in strpno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta