Prva okužba tudi v domu starejših v Slovenski Bistrici, enota do nadaljnjega zaprta

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
07.10.2020 15:00

Dom dr. Jožeta Potrča Poljčane, enota Slovenska Bistrica, bo zaradi okužbe, ki so jo v ponedeljek ugotovili pri enem stanovalcu, zaprt do nadaljnjega oziroma predvidoma 14 dni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dom dr. Jožeta Potrča Poljčane, enota Slovenska Bistrica 
Tomaž Ajd

Okužbo z novim koronavirusom so ugotovili pri stanovalcu, ki so ga pripeljali iz UKC Maribor. Po dogovoru z ministrstvom za zdravje so stanovalca, ki trenutno ne kaže nobenih simptomov covida-19, odpeljali v negovalno bolnišnico v Ljubljano, na Vrazov trg 1.

Novih okuženih zaenkrat ni

Iva Soršak, direktorica Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane pravi, da se zaenkrat okužba ni razširila med ostale stanovalce in zaposlene: "Bris njegovega sostanovalca, katerega smo prav tako testirali v ponedeljek, je bil negativen. Včeraj smo testirali še sedem zaposlenih in tri stanovalce, ki so bili v neposrednem oziroma tesnem stiku z okuženim stanovalcem. Danes smo dobili rezultate in vsi brisi so negativni. Danes smo testirali 17 stanovalcev z druge etaže, na kateri je bival stanovalec, in vse tiste, ki so bili z njim v jedilnici. Jutri pa bomo testirali še ostalih 20, tako da bodo testirani vsi stanovalci z drugega nadstropja. Trenutno situacijo obvladujemo." 

Iva Soršak, direktorica Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane 
Tomaž Ajd

Siva cona v drugem nadstropju in kadrovske težave

Poleg tega so v ponedeljek v celotnem drugem nadstropju uvedli t. i. sivo cono in 12-urne izmene. Za nujni primer imajo pripravljeno tudi rdečo cono. Delo so ustrezno organizirali, vsi zaposleni dosledno upoštevajo smernice in navodila glede uporabe osebne varovalne opreme. Zaposleni, ki so bili včeraj testirani, so v karanteni. Kot poudarja direktorica, so kadrovske težave že zdaj velike, zato se resnično bojijo, kako bodo delovali, če bodo morali vzpostaviti rdečo cono. Enota v Slovenski Bistrici je od včeraj zaprta za vse obiske, izhodi so stanovalcem dovoljeni le v nujnih primerih. "Vse prizadete vljudno prosimo za razumevanje. Zagotavljamo, da je za vse stanovalce dobro poskrbljeno in bomo še naprej skrbno spremljali njihovo počutje in zdravstveno stanje. O vseh spremembah zdravstvenega stanja bomo svojce sproti obveščali," še pojasnjuje Iva Soršak.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta