Razpis za direktorja MKC Maribor: Se bo prijavila tudi aktualna direktorica Marja Guček?

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
26.10.2024 02:00

Mariborska občina je objavila razpis za direktorja MKC Maribor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marja Guček MKC Maribor vodi od 1. februarja 2020.
Igor Napast

Mestna občina Maribor je objavila razpis za imenovanje direktorja javnega zavoda Mladinski kulturni center (MKC) Maribor. Prijavijo se lahko kandidati z univerzitetno izobrazbo, najmanj petimi leti delovnih izkušenj, strokovnim poznavanjem področij dela in nalog zavoda ter razvojnih politik na področju kulture in mladinskega sektorja. Rok prijave je 8. november.

MKC Maribor ima domicil v upravni stavbi Kulturnega centra Pekarna, kjer pod njenim okriljem deluje tudi Hostel Pekarna. 
Mitja Florjanc

(MB-TEDEN) Kaj pa radar za politike?

MKC Maribor ima sedež v Kulturnem centru Pekarna, pripravlja pa programe, prireditve in aktivnosti za mladostnike, odrasle, ljubitelje sodobne umetnosti in urbane kulture. Financiran je iz občinskega proračuna. Njegova aktualna direktorica je Marja Guček, ki ji mandat poteče konec januarja prihodnje leto. Marja Guček pravi, da se verjetno bo potegovala za novih pet let.

Stanovalci Masarykove sprožili upravni spor: "Živimo dobesedno ob gradbišču. Sinoči so betonirali do pol devetih zvečer"

"Znotraj MKC imam podporo, moram pa še razmisliti," je dejala. Pravi, da je uspeh tega mandata, da so kljub finančnim izzivom uspeli ohraniti izvajanje programov, ki imajo večdesetletno tradicijo. "Izziv za naprej pa je nadgradnja rednih programov, saj smo z njimi dosegli nek obseg aktivnosti, preko katerega bomo težko stopili, če ne bo spremembe v financiranju. Enako velja za skrb za prostore, s katerimi upravljamo, saj tudi za te nikoli ni dovolj sredstev," je še poudarila.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Več vsebin iz spleta