Sanjska predstava Male Kline jutri premierno v Mariboru

Nina Ambrož Nina Ambrož
28.03.2024 16:25

Plesna pripoved Memoria, ki temelji na praksah sanjanja, bo ta petek v Lutkovnem gledališču Maribor

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Memoria Male Kline 
Urška Boljkovac

Mala Kline, performerka, plesalka in koreografinja, ustvarja avtorske svetove, v katere vpleta jezik sanjanja. Njena predstava Memoria, v kateri raziskuje spomin(janje) in njegovo izgubo, bo ta petek ob 20. uri v Lutkovnem gledališču Maribor.

Memoria izhaja iz vizionarstva Marka Jakšeta, priznanega akademskega slikarja, katerih umetniška dela je Mala Kline uporabila kot vir za pisma gledalcu iz prihodnosti o tem, od kod prihajamo. Jakšetove slike ji je bral njen oče dr. Miro Kline, znani analitik vizualnih komunikacij, psiholog in profesor, in ob njih razmišljal o lepoti, ljubezni, podobi, življenju, smrti, svetem in stvarjenju, ki ne pozna konca. Vse to je večkrat nagrajena avtorica, sicer tudi doktorica filozofije, stkala v gibalno in atmosfersko intenzivno pripoved Memoria. Močan artistični izraz in struktura, ki temelji na praksah sanjanja, gledalcu omogočata potop v imaginacijo in različno interpretacijo.

Memoria je nastala s podporo mednarodne mreže Pan-Adria. Pri produkciji je sodelovalo več partnerjev, Elias 2069, Mercedes Kline, Zavod En-knap iz Ljubljane, Slovensko narodno gledališče iz Nove Gorice, mariborski Moment in zavod Moja kreacija, Hrvaški kulturni dom z Reke in drugi. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta