SD Maribor: Predlog župana Arsenoviča preveč podjetniško naravnan

MBK
25.11.2019 14:07

V koalicijski SD so pred današnjo izredno sejo mestnega sveta zadržani do predloga Saše Arsenoviča, da bi občina ustanovila podjetje Mestne nepremičnine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Socialni demokrati Maribor, ki jih v mestnem svetu zastopata Matej Žmavc in podžupanja Alenka Iskra, nimajo pozitivnega mnenja o posegu MOM na področje reševanja nastale situacije z odkupom nepremičnin.
Andrej Petelinšek

Pred današnjo izredno sejo mestnega sveta Mestne občine Maribor, na kateri bo tekla razprava o ustanovitvi občinskega podjetja Mestne nepremičnine, so Socialni demokrati Maribor, ki spadajo v koalicijo župana Saše Arsenoviča, posredovali naslednje sporočilo za javnost: "Glede na predložene in dosegljive informacije in dokumentacijo smo v Socialnih demokratih Maribor do ustanovitve podjetja zadržani. Čeprav nam je 'želja' po ustanavljanju takšnega podjetja znana, kljub temu od MOM pričakujemo več informacij glede namena, razvoja in nadaljnjega delovanja ter poslovanja podjetja."
Socialni demokrati imajo pomislek tudi glede pravne podlage za ustanovitev nove družbe, saj menijo, da zakon o gospodarskih družbah v tem primeru ne more biti pravna osnova. "Pravna podlaga je lahko zakon o javnih financah, ki v 67. členu opredeljuje, da za opravljanje javnih služb in dejavnosti v javnem interesu država oziroma občina državno oziroma občinsko premoženje organizira v obliki javnih zavodov, javnih gospodarskih zavodov, javnih podjetij, javnih skladov in agencij. Predložen odlok je preveč podjetniško naravnan, ne upošteva pa, da gre za javna sredstva," so zapisali v sporočilu, ki ga je podpisal predsednik mariborske SD Damjan Cvetko.

Damjan Cvetko, predsednik mariborske SD: "Predložen odlok je preveč podjetniško naravnan, ne upošteva pa, da gre za javna sredstva."
Andrej Petelinsek
Socialni demokrati Maribor predlagajo, da MOM sproži postopke, da se objekt Pri treh ribnikih prekvalificira kot objekt širšega zgodovinsko-kulturno-lokalnega pomena.  
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta