Slovenska Bistrica: Žagar s še bolj trdno podporo

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
20.12.2018 00:00

V občinskem svetu imajo stranke podpornice župana skupaj 22 mandatov od 31.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ponovno izvoljeni župan Ivan Žagar je nagovoril svetnike na ustanovni seji občinskega sveta.
Tomaž Ajd

Pred dobrim tednom se je na ustanovni seji sešel občinski svet Občine Slovenska Bistrica. Brez zapletov so potrdili mandate članom občinskega sveta in Ivana Žagarja za župana. Sejo je, kakor velevajo pravila, vodil najstarejši svetnik Ivan Franc Štrukelj. V novem občinskem svetu ima Žagar še bolj trdno podporo kot v prejšnji sestavi. Že pred volitvami so ga namreč podprle stranke SLS, Nova Slovenija, SDS in Desus, ki imajo v 31-članski sestavi občinskega sveta skupaj 22 mandatov. "Nadaljevali bomo razvoj občine in ga še nadgradili. Velikokrat bo treba soočiti mnenja, določene stvari bo treba tudi premakniti. Vedno smo znali sodelovati, verjamem, da bo tako tudi v prihodnje. Dobrodošli bodo predlogi, pobude in ideje, ki bodo na realni osnovni," je ob potrditvi mandata poudaril Žagar. Sicer pa glede na strankarsko prisotnost v novem občinskem svetu ni večjih sprememb.
Največ, po osem svetnikov, imata SDS in SLS, pet mandatov je dobila SD, po tri Desus in Nova Slovenija ter po dva mandata SMC in SNS, ki je v občinskem svetu na novo. V primerjavi s prejšnjim občinskim svetom je največ pridobila SDS, prej je imela šest mandatov, zdaj jih ima osem. Dodatni mandat je dobila Nova Slovenija, po novem jo zastopajo trije svetniki. SD ima enako mandatov kot v preteklih letih, SLS in Desus sta izgubila po en mandat, najbolj pa je izgubila SMC, prej je imela štiri svetnike, zdaj sta v svetu dva.
Sicer pa je v tokratnem občinskem svetu 19 svetnikov, ki so bili tudi v prejšnjem sestavu, dvanajst je novih imen. Novi svetniki so Karmen Furman, Uroš Klajderič in Natalija Očko (SDS), Karl Kavkler, Blanka Remškar in Marko Berdnik (SLS), Jožef Trglec in Peter Cvahte (SD), Ivan Franc Štrukelj (Desus), Jožef Gorinšek (NSi) ter Milan Škerget in Matej Španinger (SNS).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta