(SOOČENJE) Šport, to je najlepša zgodba

Bojan Bauman Bojan Bauman
07.11.2018 18:37

Saša Arsenovič, Franc Kangler, Andrej Fištravec in Lidija Divjak Mirnik so predstavili županske vizije, ki jih imajo o razvoju športa v mestu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Športna zveza Maribor je v dvorani Lukna v improviziran ring postavila Franca Kanglerja, Lidijo Divjak Mirnik, Andreja Fištravca in Sašo Arsenoviča.
Igor Napast

Športna zveza Maribor je v dvorani Lukna organizirala soočenje županskih kandidatov in v improviziran ring postavila Franca Kanglerja, Lidijo Divjak Mirnik, Sašo Arsenoviča in Andreja Fištravca. Štirje kandidati so razpravljali v štirih sklopih vprašanj, povezanih s športom - o športnem turizmu, o denarju za šport, o birokraciji v športu in o športnih objektih. Na tribunah jih je poslušalo okoli 150 ljudi. Izstopali so obrazi vodilnih mož športnih klubov, upravljavcev športnih objektov in trenerjev. Slednji so verjetno prišli po potrdilo najave ob spremembi občinskega odloka, po katerem bo v Mariboru službe dobilo 17 trenerjev na tako imenovani A-listi športov.

Na tribunah je soočenje poslušalo okoli 150 ljudi.
Igor Napast

Na uradu za šport je treba narediti red

Tema športni turizem je blizu vsem kandidatom. Divjak Mirnikova je povedala, da s skupino podravskih poslancev pripravlja zakona o razvoju Pohorja. Fištravec je govoril o 400.000 prenočitvah v tem letu, kar bo absolutni rekord v Mariboru. Kangler je omenil čase njegovega županovanja, ko so posebno pozornost namenjali športnemu turizmu kot eni osrednjih gospodarskih panog. Arsenovič, ki se s turizmom ukvarja za preživetje, pa je opomnil, da bi bilo treba izboljšati športno infrastrukturo. "Turizem, gospodarstvo in šport, združeni - to je najlepša zgodba," je razložil Arsenovič.

Ob ringu so sedeli županski kandidati Matic Matjašič, Igor Jurušič, Uroš Prikl in Aleksander Kamenik.
Igor Napast

Tudi prepir

​Mesto za razvoj športa potrebuje strategijo, so še ugotovili kandidati. Arsenovič je pri tem dejal, da se zadnjih dvanajst let na tem področju ni naredilo nič. Začasno je bilo prijaznosti kandidatov v dvorani Lukna konec. Kangler mu je odvrnil, da v tem primeru zadnjih dvanajst let pač ni živel v Mariboru. Arsenovič se je obregnil, da Kangler živi v Zimici v Dupleku in ga v Mariboru vidimo le vsaka štiri leta, pred volitvami. Kangler mu ni ostal dolžan - pojasnil je, da ima v Zimici posestvo, za katero je na sodišču dokazal izvor porekla. Potem je še zatrdil, da ima Arsenovič v vsaki mariborski ulici svojo hišo, da pa ga dokazovanje izvora premoženja šele čaka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta