(TOTI LIST) Podpora našemu jeklenemu junaku

Nalfi Ipič
26.11.2018 09:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotomontaža: Uroš Šoštarič

Toti list tik pred drugim krogom lokalnih volitev v Mariboru izreka svojo neomajno podporo kandidatu Francu Kanglerju. V uredništvu sodimo, da je daleč najprimernejši za župana. Naši argumenti:
1. Humanitarec. Uredil je plačilo šolnine in zaposlitev eni najperspektivnejših meščank, a pomoči potrebni, Astrih Bah. Prav tako je skrbel za meščane brez strehe nad glavo - občinsko stanovanje je tako uredil za brezdomko Karin Ježovito. Sočasno je zaposlitve in položaje uredil za več ključnih in visoko usposobljenih kadrov, čemur je kasneje izrojena levica nadela ime "Kanglerjeva hobotnica". 2. Univerzitetnik. Vodi ga skrb, da Mariboru zagotovi najbolj izobražene kadre, tudi v najvišjih političnih funkcijah. Pri tem ga je onemogočala globoka država, saj mu je podtaknila ponarejeno diplomsko nalogo. 3. Podjetnik/kmetovalec. V času mandata mu je uspelo prihraniti kar lepo vsoto denarja, vendar zaradi oblice dela za naše mesto še do danes ni pojasnil njegovega izvora. Mi ga razumemo. Ko veliko delaš za blaginjo mesta, se nimaš časa ukvarjati s prihodki, še posebej tistimi, ki pristanejo na računu soproge. Sočasno je s svojim kmetovanjem dokazal, da je sposoben za balo sena, lubenice, zelje in sončnice zagotoviti najvišjo možno odkupno ceno v Evropi. 4. Športnik. Univerzijada je do te mere izboljšala položaj športne infrastrukture in dejavnosti v mestu, da vlaganje na tem področju ni več potrebno. Ta športni dogodek je ponesel slavo mesta izven naših meja. 5. Kulturnik. Še bolj kot univerzijada je odmevala EPK, po kateri se je obraz mesta povsem spremenil.

Fotomontaža: Uroš Šoštarič
Fotomontaža: Uroš Šoštarič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta