V KUD Pošta 45 let glasbene šole

ŠTR
26.06.2022 05:00

Z nastopom sedanjih in nekaterih nekdanjih učencev glasbene šole KUD Pošta so proslavili zaključek jubilejnega šolskega leta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poletni nastop ob zaključku šolskega leta v prostorih šole
Damijan Hartman

Glasbena šola deluje v okviru KUD-a Pošta Maribor že od leta 1976. V njej je našlo glasbeno znanje na stotine učenk in učencev. Mnogi od njih so izbrali glasbo tudi za svoj poklic. Igrajo v raznih profesionalnih orkestrih ali poučujejo na šolah in celo na glasbeni akademiji. Večina pa, na osnovi pridobljenega znanja, sodeluje v ljubiteljskih orkestrih in ansamblih ali igra za svoje zadovoljstvo v domačem okolju.

Letošnji zaključni nastop je glasbena šola pripravila kar v svojih prostorih. Sestavila je zelo barvit in zanimiv kolaž glasbenih točk. Poleg posameznikov, ki so muzicirali na svojih instrumentih, je nastopilo tudi več ansamblov, sestavljenih iz učenk in učencev.

Posebej sta s svojim nastopom navdušila dva diplomanta šole. Šolanje sta sklenila v razredu tolkal. Svoj solo nastop je na timpanih izvrstno opravil Rok Vernik, na ksilofonu pa prav tako prepričljivo nastopila Kaja Hartman, sicer oba tudi že redna člana Pihalnega orkestra Pošta Maribor.

Glasbena šola je ob svojem jubileju izdala tudi ličen zbornik, v katerem se lahko bralci seznanijo z zgoščeno predstavitvijo šole in njenim zgodovinskim orisom.

"Zagotovo bodo glasbila nekaterih učencev za nekaj časa počivala v kotih domov. Verjetno pa ne vseh, saj ko enkrat resnično vzljubiš glasbo, si težko brez nje," je še povedal ustanovitelj glasbene šole, dolgoletni umetniški vodja in dirigent Pihalnega orkestra Pošta Maribor Ervin Hartman.

Stekle pa so tudi že priprave na novo šolsko leto. Večina učencev se je že vpisala, še pravi Hartman. Za vse tiste, ki tega še niso storili, predvsem pa za nove učenke in učence, bo še ena priložnost v začetku septembra. V vodstvu šole so veseli tudi vedno večjega števila starejših slušateljev, ki iščejo glasbeno znanje v njihovi šoli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta