V petek si bodo v dvorani Štuk skejterji razdelili 1500 evrov, prišli bodo tudi mojstri iz tujine

M.D.
05.11.2019 20:08

V petek, 8. novembra Klub mariborskih študentov četrto leto zapored organizira športno-glasbeno-dobrodelno prireditev Ftrgatev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Drugo leto zapored se bodo na Ftrgatvi "ftrgali" rolkarji.
Društvo KMŠ

Športni del Ftrgatve, ki ga Društvo KMŠ organizira v sodelovanju z Rolkarsko zvezo Slovenije, se bo v kultni dvorani Štuk pričel ob 19. uri, svoje trike bodo predstavili nekateri znani predstavniki urbane scene in tisti, ki se z rolkanjem šele spoznavajo in s podobnimi dogodki nimajo veliko izkušenj, Ftrgatev pa je dobra priložnost, da se pokažejo in pred publiko predstavijo svoje znanje.
Štuk se bo na "ftrgan" petek spremenil v ulično okolje in urbanih športov. Za denarni sklad v vrednosti 1500 evrov se bodo pomerili rolkarji željni adrenalina in novih izzivov. Ftrgatev bo okronala najbolj ftrganega skejterja 2019. Obiskovalci in ljubitelji rolkarstva pa bodo v živo na delu videli znana imena urbanega športa, med njimi iz tujine v Maribor prihajata Victor Jawneh, Adam Keys, na delu bodo tudi domači mojstri, na čelu z Mitjo Težakom in Chrisom Khanom, ki sicer živi v Barceloni, v novem mariborskem skate parku pa je pred dnevi postal državni prvak. Vse skupaj bo pospremila ambientu primerna glasba, vzdušje in skejtarje pa bo "hajpal" Marko Žumer Fogy. Klub mariborskih študentov se želi približati subkulturam in jim s podobnimi dogodki ponuditi priložnost po udejstvovanju v lokalnem okolju, jim dati opozornost. Ugotovili so, da pozornosti ne dobijo nekateri adrenalinski športniki. Prvi dve leti so na vrsto prišli deskarji na snegu in smučarji, ki so sredi jeseni na snegu pred UŠC Leona Štuklja izvajali trike. Lani so dogajanje preselili v Štuk. Klub mariborskih študentov dogodek ne organizira v želji po dobičku, saj je financiran s strani države, zato želijo člani kluba dati priložnost tistim, ki je pogosto nimajo, nam je pred tedni razlagal predsednik Društva KMŠ Tim Gumilar: "Odločili smo se, da zapolnimo luknjo in tem ljudem ponudimo priložnost. Gre za osebe, ki so na nek način ftrgane, gredo iz cone udobja in k temu strmimo tudi mi."
Ob 21.30 se bo dogajanje preselilo v dvorano UŠC Leona Štuklja. Mlajše in starejše bodo zabavali mož s črno kitaro Vlado Kreslin, ena najbolj popularnih srbskih glasbenih skupin S.A.R.S., kvoto Štajercev na odru pa bodo izpolnili člani rock zasedbe Mi2. S pomočjo kleti Radgonskih goric in Maribox-a bodo organizatorji zbirali dobrodelne prispevke za Gala Štefliča.
Preverite, kako je bilo na Ftrgatvi lani, na povezavi TUKAJ.
{embed_youtube}https://youtu.be/pIreu0I4MVc{/embed_youtube}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta