(VIDEO) "Pune Ftrgan" projekt, ki mlade vzpodbuja k preseganju svojih mej

M.D.
03.07.2019 09:00

Člani Kluba mariborskih študentov so pripravili akcijo, ki mlade vzpodbuja, da presežejo svoje meje in stopijo iz cone udobja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Priprave na Ftrgatev so v Klubu mariborskih študentov začeli s kampanjo Pune ftrgano, s katero vzpodbujajo mlade, da stopijo iz cone udobja.
Klemen Štular

Klub mariborskih študentov že vrsto let svoje akcije izvaja pod sloganom Pune ftrgano. Čeprav mnogi ta slogan enačijo z biti nor, pijan, raztresen, neobičajen, lahko ta isti slogan pomeni tudi veliko več. "Pomeni, da si drzneš stopiti izven cone udobja in se trudiš izkoristiti ves svoj potencial. Je nekaj pozitivnega in navdihujočega - gre za preseganje mej mogočega," so zapisali v Klubu mariborskih študentov.
V upanju, da vzpodbudijo mlade k preseganju lastnih mej, bodo v petih epizodah predstavili, kaj pomeni biti "ftrgan". Hkrati pa z akcijo že vabijo na glasbeno-zabavni dogodek Ftrgatev, ki ga tradicionalno prirejajo vsako jesen.
V petih epizodah bodo KMŠ-jevci predstavili zgodbe znanih in neznanih, ki jih povezuje ena stvar - "ftrganost". Vsaka izmed glavnih zgodb raziskuje različen vidik tega. Zgodbe bodo predstavljali: Simon Marčič, vlogerja Cool Mamacite in Cool Fotra Teja Perjet in Jani Jugovic, naglušna deklica, ki že več kot osem let pleše jazz balet, fotografinja, ki je prišla v Slovenijo in tukaj uspešno študira in ustvarja, ter aktivistka društva Kluba mariborskih študentov, ki je še leto in pol nazaj mislila, da bo celo življenje delala za tekočim trakom v tovarni, danes pa klub brez nje praktično ne bi deloval.
{facebookpost}https://www.vecer.com/grema-na-kafe-z-alijem-demirijem-sladoledar-ze-peto-generacijo-10032828{/facebookpost}
Epizode so že posneli, prva bo objavljena 18. julija na Youtube kanalu in facebook strani Ftrgatev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta