V spomin: Rasto Bejakovič (1981-2023)

Poslovil se je Rasto Bejakovič, ki je s svojo osebnostjo in delom zapustil neizbrisljivo sled povsod, kjer je delal. Pomagal je graditi podobo rodnega Maribora in širše Štajerske.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rasto Bejakovič
Osebni Arhiv

​Rasto Bejakovič se je rodil 4. marca 1981 v Mariboru. Srečno in mirno otroštvo ter mladost je preživljal v varnem zavetju družine: mame Nade, očeta Darka in brata Igorja. V osnovni šoli je bil odličen učenec in eden najboljših športnikov svoje generacije. Tudi na II. gimnaziji Maribor je bil član odbojkarske ekipe, ki je žela odlične rezultate v Sloveniji. V odbojkarskem klubu Hoče je bil od pionirskih vrst do članske ekipe steber moštva, tudi kapetan v vseh selekcijah. Velik ljubitelj športa je že v času študija svoje življenje pričel deliti s svojo srčno izbranko Katjo, ki je kasneje postala njegova življenjska sopotnica. Leta 2013 je na Univerzi v Mariboru zaključil študij gospodarskega inženirstva, smer gradbeništvo, in se že zelo zgodaj srečal s številnimi izzivi na področju svoje stroke - ter obenem pričel tkati tesne vezi s svojimi stanovskimi kolegi.

Velik in odločilen korak v njegovem življenju je predstavljala selitev v Ljubljano, kjer se je v gradbenem podjetju VG5, d.o.o., že kmalu podpisal pod mnoge odgovorne naloge, med drugim kot vodja in organizator projektov. Če jih naštejemo le nekaj: stanovanjski objekti Brdo, trgovski center LIDL v Mariboru, vrtci v Zgornji Polskavi, Črenšovcih in Dobrni. Pred osmimi leti pa se je pridružil podjetju Makro 5 gradnje, d.o.o., kjer je uspešno nadaljeval svojo kariero. V svoje motivacijsko pismo je zapisal: "Nadaljevanje poklicne kariere v vašem podjetju mi predstavlja nov in odgovoren izziv, istočasno pa lahko s to zaposlitvijo uresničim tudi svoje osebne cilje."

V Rastu so sodelavci nemudoma prepoznali delavnost, poštenost, natančnost, veliko mero odgovornosti, strokovnosti in zdravega odnosa do zastavljenih ciljev. "Zagrizel" je v zaupano mu delo in pri številnih projektih dokazal visoko strokovnost, lojalnost podjetju, sposobnost analitičnega in timskega dela. V času službovanja v Makro 5 gradnjah je svoj pečat pustil pri gradnji zdravstvenega doma v Mariboru, študentskih domov v Mariboru, izgradnji hale za družbo Palfinger, gradnji vrtca Hoče v svoji občini, rekonstrukciji zahodne tribune Ljudskega vrta, prenovi objekta Tri babe na Vojašniškem trgu v Mariboru, dozidavi telovadnice Tabor ter nazadnje pri izgradnji brvi Lent-Tabor. Svoje znanje in izkušnje je Rasto kot mentor predajal vsem mladim in študentom, ki so delovali na gradbiščih.

Rasta so sodelavci poznali kot delovnega, skrbnega, odgovornega, iskrenega, vestnega in z največjo mero spoštljivega odnosa do vsakega, s katerim je sodeloval.​ Rasto Bejakovič je s svojo osebnostjo in delom zapustil neizbrisljivo sled povsod, kjer je delal. Sledi bodo ostale še mnoga leta, desetletja. Pomagal je graditi podobo rodnega Maribora in širše Štajerske. Čeprav se je njegova življenjska pot mnogo prezgodaj sklenila, pa bosta brez dvoma njegova osebnost in delo tudi naslednikom v navdih in motivacijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta