V UKC Maribor so postavili praznično drevo v zahvalo zdravnikom in vedrino bolnikom

Jana Juvan Jana Juvan
13.12.2021 17:00

Slovenski državni gozdovi so bolnišnicam po državi podarili smreke v zahvalo za požrtvovalnost zdravstvenega osebja in za optimizem vsem bolnikom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Pred UKC Maribor so postavljali smreko, simbol božično-novoletnih praznikov in upanja. Foto: Sašo BIZJAK

Sašo Bizjak

Pred mariborsko urgenco od danes stoji desetmetrska praznična smreka. Gre za darilo podjetja Slovenski državni gozdovi (SiDG), ki je slovenskim bolnišnicam podarilo 26 smrek. "Upamo, da bo v teh prazničnih časih komu polepšala dan. Tako bolnikom, obiskovalcem UKC in predvsem zaposlenim, ki v teh kriznih časih dajejo od sebe največ, kar lahko," je ob prižigu lučk na smreki dejal Andrej Janša, finančni direktor SiDG. Podjetje je bolnišnici podarilo tudi pol tone jabolk, ki jih bodo razdelili ob obrokih v bolnišnici.

Ob veliki smreki bodo pred stavbami klinik mariborskega UKC stale še tri smreke, tri bodo postavili v avle nekaterih klinik. "Pravično jih bomo razdelili," je obljubil direktor UKC Maribor dr. Anton Crnjac. "Gre za krasno simbolično dejanje. Verjetno je za marsikoga december najlepši mesec zaradi številnih praznovanj, duhovnosti, božiča in obljub ob novem letu. Taka simbolika vse skupaj samo še polepša. To drevo je okras našega kliničnega centra. Naj bo tudi luč upanja našim bolnikom, ki vstopajo v UKC, in velika zahvala zaposlenim, ki v teh težkih časih bijejo bitke za zdravljenje ter z velikokrat nadnaravnimi napori rešujejo življenja."

Direktor UKC Maribor Anton Crnjac svetuje, naj praznike preživimo doma, v krogu najbližjih. Foto: Sašo Bizjak

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Crnjac je povedal tudi, da zaradi boljše situacije covida-19 dihajo malo lažje. V bolnišnici se zdravi 170 bolnikov s covidom, 44 jih potrebuje intenzivno zdravljenje. "Sveti luč na koncu tega za nas predolgega tunela. Stanje se izboljšuje. Je stabilno. Vendar ne smemo se prehitro veseliti. Nova različica je na pohodu. Želimo si, da nas ne bi presenetila s kakšno novo agresijo na bolnišnice. Zato še enkrat apel na vse ljudi, naj se cepijo. Praznujmo v okviru svojih najdražjih, doma. Saj mora biti veselo. Ampak z veliko premisleka o tem, kako in kaj," je še dejal.

Pa božične želje za UKC? "Pod smrekico naj pride ozdravljenje za vse paciente, ki se zdravijo v naši ustanovi. Za zaposlene pa višje plače," je bil neposreden strokovni direktor UKC Maribor dr. Matjaž Vogrin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta