(VIDEO) Nevihta iz Avstrije prešla Maribor in prinesla točo, na Koroškem trgalo drevesa in strehe

Gr.G., B.K.
02.08.2024 19:05

Nekatera gospodinjstva na območju Črne na Koroškem, Mežice in Slovenj Gradca so po neurju ostala brez elektrike.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Neurje je odtrgalo streho na CUDV v Črni na Koroškem.
Romana Lesjak

Okoli 18.30 je nevihta, ki je prišla iz sosednje Avstrije, nad Maribor prinesla drobno točo. Sprva je padala med dežjem, nato sama. Točonosni oblak je pot nadaljeval proti Murski Soboti, nad mesto ob Dravi pa prihaja že naslednji iz smeri Slovenj Gradca.

V Celju je močan veter podiral drevesa in lomil vejevje, ki je ogrožalo mimoidoče. Na terenu so gasilci, ki odstranjujejo posledice neurja. Tudi v Mariboru in Kungoti so gasilci razžagali in odstranili podrto drevo, v Komnu so odstranili štiri podrta drevesa, ki so ovirala promet, v Lenartu pa so odstranili podrta drevesa, pokrili odkrite strehe ter izčrpali vodo iz zalite kleti, je poročala Uprava RS za zaščito in reševanje.

Drobna toča
Gregor Grosman

Letalo obrambe pred točo Letalskega centra Maribor je danes, zgodaj popoldne že bilo v zraku. Med 13:33 in 15:53 je potekal preventivni let nad Slovensko Bistrico, vendar so na spletni strani LCM zapisali, da je šlo za preventivni let, posredovanje pa ni bilo potrebno, saj do razvoja toče ni prišlo. V drugi akciji je letalo letelo na relaciji Kamnica - Šentilj - Sv. Ana - Lenart - Kidričevo - Duplek. 

Arso

Ponekod po Sloveniji je zaradi lokalnih neviht promet upočasnjen. Vozite previdno, prilagodite vožnjo razmeram na cesti in upoštevajte varnostno razdaljo, poroča prometnoinformacijski center.

Lcm
Gregor Grosman

Na Koroškem trgalo drevesa in strehe, nekatera gospodinjstva brez elektrike

Okoli 18. ure je Koroško zajela nevihta, ki je s seboj prinesla tudi točo. Nekatera gospodinjstva na območju Črne na Koroškem, Mežice in Slovenj Gradca so po neurju ostala brez elektrike, iz več krajev pa poročajo o podrtih drevesih na cesti. "Nevihta pojenja, velik problem pa predstavlja poškodovana streha na CUDV, delno pa tudi na šoli, a je pri CUDV huje, saj je odlomilo tudi del ostrešja," nam je povedala Romana Lesjak, županja občine Črna na Koroškem, kjer jim tudi prejšnje neurje ni prizaneslo. Na območju Črne na Koroškem tudi ni signala, je še dodala. Na Ravnah na Koroškem so morali posredovati gasilci in razžagati nekaj dreves na cesti proti Rekagrabnu. V Dravogradu pa neurje ni prizaneslo parku pri dvorcu Bukovje, podrlo je namreč bukev, ki je uničila tudi paviljon v parku.

Odtrgalo je tudi streho in celo del ostrešja CUDV v Črni na Koroškem.
Romana Lesjak

Po podatkih Uprava RS za zaščito in reševanje so morali gasilci posredovati predvsem na vzhodu države. Kot je na Facebook strani objavil Arso, so ob nevihtah v zadnjih urah izmerili nekaj zelo močnih sunkov vetra, najmočnejše na Koroškem, pri čemer je v Šmartnem pri Slovenj Gradcu meteorološka postaja izmerila sunek 88 kilometrov na uro. 

Odtrgalo je tudi del ostrešja. 
Romana Lesjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta