(VIDEO) S tem videom se bo Maribor predstavil na svetovni razstavi Expo 2020 v Dubaju

13.10.2021 06:42
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Grosman

Na svetovni razstavi Expo 2020 v Dubaju se bo mesto ob Dravi predstavilo z novim promocijskim videom. Z njim želijo sporočiti, da je štajerska prestolnica mesto edinstvenih lokalnih zgodb z velikim globalnim odmevom in potencialom, so sporočili z Zavoda za turizem Maribor. Na slovenskem paviljonu, ki smo ga obiskali včeraj, so nam povedali, da so na mariborsko delegacijo, ki bo za namen promocije mesta obiskala Dubaj, že pripravljeni.

V videu nastopajo ambasadorji Maribora, ki s svojimi dosežki navdušujejo v svetovnem merilu: čelist Luka Šulić, član svetovno znanega dua 2Cellos; slikarka Alja Horvat, ki jo je revija Forbes uvrstila na sloviti seznam "30 pod 30" in med drugim sodeluje tudi z velikanom Disney; podjetnik Uroš Mlakar iz Čokoladne vasi ob reki Dravi; doktor znanosti Iztok Kramberger, ki stoji za projektom izstrelitve prvega slovenskega satelita v vesolje; doktor medicinskih znanosti Andraž Stožer, ki z ekipo razvija novo zdravilo za sladkorno bolezen in mlada sopranistka Nika Gorič, ki je med drugim na Kraljevi akademiji za glasbo v Londonu prejela umetniški doktorat za najboljšo študentko, so sporočili z Zavoda za turizem Maribor in dodali, da je vsem naštetim skupno to, da je Maribor njihov dom ter da so nanj izjemno ponosni.

Gregor Grosman

Maribor se bo v slovenskem paviljonu svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju predstavljal med 23. in 26. oktobrom 2021. V videu so želeli prikazati uspešne in navdihujoče zgodbe Mariborčanov, zgodbe trajnosti, znanosti, inovacij, umetnosti, gastronomije in vesoljskih podvigov. Nastopajoče povezuje 450-letna Guinnessova rekorderka, najstarejša trta na svetu, ki je vsa ta stoletja bila priča vsem spremembam, zgodbam in razvoju mesta ob Dravi. 

Jure Struc, direktor Zavoda za turizem Maribor je sporočil, da se bo Maribor na svetovnem odru predstavil kot destinacija edinstvenih lokalnih zgodb mednarodnih razsežnosti, "kot destinacija izjemnega potenciala in nasploh zgodb, ki jih je enostavno vredno doživeti in močneje odpreti svetu. Simbol zanje je seveda naša še zmeraj mladostno vitalna najstarejša trta sveta. Poleg tega je močno in inspirativno sporočilo videa pomemben impulz vsem Mariborčanom, da se lahko ponašamo z dosežki iz našega mesta in da ustvarimo še več pozitivnih zgodb."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta