Vodenje mariborske mestne uprave prevzela Lidija Krebl

Igor Selan Igor Selan
01.09.2023 09:48

Namesto Srečka Đurova, s katerim se je župan Saša Arsenovič razšel v začetku avgusta, je mesto direktorja mestne uprave danes zasedla dosedanja vodja sekretariata za splošne zadeve Lidija Krebl

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nova direktorica mariborske mestne uprave Lidija Krebl in vodja urada za šport Darko Zarić
Andrej Petelinsek

Mariborska občina ima novo direktorico mestne uprave, funkcijo je z današnjim dnem začasno prevzela Lidija Krebl, univerzitetna diplomirana pravnica, ki na občini dela od leta 2016, ko je prevzela vodenje službe za pravne zadeve. "Lidija Krebl izhaja iz gospodarstva, kjer je predhodne delovne izkušnje nabirala v odvetniški pisarni ter kasneje v pravosodju kot višja pravosodna svetovalka na Okrožnem sodišču v Mariboru. Leta 2020 je prevzela tudi vodenje najštevilčnejšega urada Mestne občine Maribor, sekretariata za splošne zadeve. Nenehno željo po izboljšavah in vodstvene sposobnosti je skozi številna dodatna izobraževanja na temo metod vodenja nadgradila in se nato usmerila v ciljno naravnanost, povezovalnost in krepitev timskega duha," ob imenovanju Kreblove sporočajo iz občine.

Župan Saša Arsenovič, ki ob tej spremembi v vidi priložnost za napredek občine, je ob imenovanju dejal: "Na podlagi dosedanjega dela pri vodenju sekretariata za splošne zadeve, znanja, kompetenc in zaupanja, je bila v želji za karierno rast lastnih zaposlenih na občini logična izbira."

Do imenovanja nove direktorice je prišlo potem, ko je Arsenovič v začetku avgusta nepričakovano razrešil prejšnjega direktorja Srečka Đurova, ki je bil za polni, petletni mandat, imenovan 28. marca letos, sicer pa je mestno upravo začasno vodil že od marca 2022, ko je s tega položaja odstopila Nataša Rodošek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta