Vodole ob dnevu odprtih vrat vinskih kleti polne obiskovalcev

Branka Bezjak Branka Bezjak
07.06.2020 18:35

Vinarji in vinogradništva Vodol na Mariborski vinski cesti imajo po dveh mesecih zaprtja, ko so bili zaradi karantene ob epidemiji koronavirusa skorajda brez prihodkov, danes polne roke dela. Njihov tradicionalni dan odprtih vrat njihovih vinskih kleti je poln obiskovalcev, ki se z degustacijskimi kozarci sprehajajo in pokušajo vina.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Branka Bezjak

Toliko jih je prišlo, da so nekateri že pogledovali h kozarcem, ali bodo zadostovali za vse ter se klicali med seboj, kdo ima še kaj na voljo. "Okoli 700 kozarcev smo naročili, pri številu smo se zgledovali po prejšnjih letih. Nismo vedeli, kako se bodo ljudje po epidemiji koronvirusa odzvali. Kaže, so vsi pogrešali takšne dogodke, da se družijo in tudi ob naših vinih, da jih bo tudi to popeljalo v lepo poletje po turobni pomladi," je v polni kleti povedal Bojan Protner, lastnik Vina-turizem Protner, ki je na vrhu Vodol, od koder se tudi razlega razgled na s trto posajene gričke kraja ter tudi na vse ostale sodelujoče vinarje. Med posameznimi ponudniki so se na cesti, nekateri pa so jo mahnili kar počez čez travnike, vile skupine ljudi. Družine, pari, družbe prijateljev, ki so si tako popestrile lepo nedeljo.

Igor Napast
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta