Vojko Flis zapušča UKC Maribor

Andreja Kutin Lednik
26.05.2021 17:45
Kirurg in profesor ne zaključuje le mandata na čelu UKC Maribor, temveč tudi odhaja iz ustanove.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Direktor UKC Maribor, ki je ustanovo uspešno krmaril skozi epidemijo, po izteku mandata v sredini junija zapušča ustanovo. Kot je dejal za intervju, ki ga objavljamo v prilogi V soboto, pušča klinični center v dobri kondiciji, vsekakor bistveno boljši, kot je bila takrat, ko je sedel na direktorski stol: "Poslovanje smo že pred epidemijo spravili v črne številke in to tako, da nismo okrnili delovanja bolnišnice in s trudom vseh zaposlenih. Bolnišnico smo modernizirali in navkljub epidemiji izvedli investicije, čeprav jih bo nekaj zaradi epidemije zaključenih kasneje kot je bilo načrtovano." A več kot številke in poslovanje štejejo dobri pogoji dela, dodaja žilni kirurg, ki se ne namerava umakniti iz medicine, ampak bo še operiral, ima tudi dovolj idej in elana za razvoj stroke, pravi.

Več o tem, kako je epidemija zaznamovala drugo največjo zdravstveno ustanovo v Sloveniji ter zdravstvo nasploh, pa tudi njegov mandat in pa tudi o vzrokih za slovo od ustanove, iz katere je sodeloval pri nastajanju mariborske medicinske fakultete, preberite v sobotnem intervjuju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta