Za 4-letnega dečka Matijo sedaj zbirajo denar tudi z SMS-donacijami

ŠTR
24.01.2020 04:58

Pripravljajo še nekaj aktivnosti, tudi dobrodelni kozarec v okviru Čarobnega decembra je naletel na dober odziv.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vsakemu, ki donira, pošljejo slikanico Matija Mataja, mali vseved, v kateri so pesmice.

Do 7. februarja je še čas za nakazilo 55 tisoč evrov za dve operaciji štiriletnega Matije v ZDA. Z različnimi akcijami se je doslej nabralo 40 tisočakov, za poseg skupaj s fizioterapijami in bivanjem pa potrebujejo 70 tisoč evrov. Z zahtevnim posegom bi trajno zmanjšali ali celo povsem odpravili spastičnost (zakrčenost dečkovih mišic), ki je posledica prezgodnjega rojstva.
Del k omenjenemu znesku so prispevali tudi vsi, ki so v okviru prireditve kupili dobrodelni kozarec oziroma dali svoj prispevek. Skupaj se je v organizaciji Mestne občine Maribor in v sodelovanju z lions klubi ter s pomočjo gostincev nabralo kar dobrih osem tisoč evrov. Ob tem so med tistimi, ki so sodelovali, izžrebali sedem nagrajencev, njihova imena so navedena na spletni strani MOM. Nagrado lahko prevzamejo do konca meseca.
Kakor pa smo v Večeru že poročali, je torej še mogoče pomagati dečku oziroma njegovi družini, da zberejo potrebni znesek za operaciji in kasnejše fizioterapije, ki jih bo Matija potreboval dnevno. Prispevek je mogoče nakazati na transakcijski račun Društva SuperMatija, Kopitarjeva ulica 11, 2000 Maribor, TRR SI56 6100 0002 3393 837, namen: Donacija. Za prostovoljne prispevke za Matijo se zahvalijo z otroško knjigo Matija Mataja, mali vseved. Knjigico z devetimi pesmicami je napisala in ilustrirala prijateljica družine Laura Pešak, je povedal Matijev oče Martin Potočnik. Za tisk z naklado deset tisoč izvodov sta donirali podjetji Florjančič Tisk in Seltron. Na pomoč je priskočila tudi Zveza prijateljev mladine Slovenije in jim omogočila SMS-donacije z geslom SMEH5 na 1919. Preko njih bodo tudi nakazali denar za operaciji, sicer pa si je mogoče vse o dobrodelni akciji prebrati na spletni strani www.supermatija.com

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta