Zavetišče za živali: Resno premislite pred nakupom ali posvojitvijo živali

ŠTR
23.11.2019 04:58

Prevečkrat zaradi nepremišljenih odločitev ljudi v zavetišču pristanejo lastniški psi, opozarjajo skrbniki zapuščenih živali. Hkrati pa je tudi veliko takih, ki radi prispevajo. Tako so v eni zadnjih dobrodelnih akcij prejeli 600 kilogramov hrane in raznih pripomočkov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V zavetišču pozivajo k resnemu premisleku preden si posameznik omisli žival. 
Andrej Petelinšek

V mariborskem zavetišču za živali ponovno pozivajo k resnemu premisleku, preden si posamezniki nabavijo žival. Ugotavljajo namreč, da so premnogokrat k njim oddane lastniške živali, najpogosteje psi. To pomeni, da so si ljudje premislili in ne zmorejo ali pa ne želijo več skrbeti za žival. Nekateri psi so zaradi odhoda lastnika v stresu tudi več tednov, opozarjajo v zavetišču. "Postanejo otožni, vdani v usodo. Iskrica v očeh ugasne. Naj bo odločitev za žival res premišljena. Gre za 15-letno odločitev in obvezo, da bomo imeli radi žival, skrbeli zanjo, saj smo zanjo ves svet," še poudarjajo.

Miška je v zavetišču dva meseca. 
Zavetišče za živali Maribor
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta