Zveza prijateljev mladine Maribor: na letovanja odpeljali skoraj 1700 otrok, še 500 se jih je z njimi kratkočasilo

Barbara Bradač Barbara Bradač
30.08.2024 14:05

Pri ZPM Maribor so podčrtali poletno dogajanje in na Trgu svobode pomahali poletju v slovo. Ob tem pa opozorili na podfinanciranost​

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Otroci so se zadnji počitniški dan preizkusili v marsikateri neresni disciplini.
Sašo Bizjak

ZePeeMovi počitnikarji so pripravili veliki počitniški finale. Na Neresni olimpijadi in Lekovem ŽivŽavu in se preizkušali v različnih šaljivih igrah, uživali v gledališki predstavi in se prijetno družili. ​Darja Groznik, predsednica ZPM Slovenija, Nina Babič, predsednica ZPM Maribor, sekretar Božo Raušl, koordinatorica dejavnosti Kornelija Kaurin in koordinatorica Mladi za napredek Maribora Urša Žiger so podčrtali poletno dogajanje. 

Dokaz, da jim zaupa veliko staršev, je številka, da je s to organizacijo na Pohorju in v Poreču letovalo 1659 otrok v osmih izmenah, ki so bile skoraj popolnoma zasedene, 6500 obiskov so zabeležili v desetih dneh naravoljubnega druženja na art kampu, 5400 obiskov so prešteli v programu Počitnice s prijatelji oziroma 542 različnih otrok se je poleti z njimi zabavalo in kratkočasilo, za 202 otroka pa so poskrbeli v počitniškem varstvu. Mariborska organizacija je med najmočnejšimi, predvsem po vsebinsko bogatem programu, je poudarila Darja Groznik: "ZPM Maribor je eden ključnih stebrov naše celotne krovne organizacije." 

Poleti so obiskali tropski vrt.
Zpm Maribor
In se tudi razgibali.
Zpm Maribor

ZPM Maribor ob odmerjenih finančnih sredstvih občine, za denar prosijo tudi donatorje, le še s težavo izvaja program. A občani in občanke, odločevalci, ki odmerjajo denar, torej odgovorni na mariborski občini, se premalo zavedajo, kaj temu okolju in mladim dajejo, meni Božo Raušl: "Mesto nas podpira boljše kot kakšna občina drugje v Sloveniji podpira takšno dejavnost, naj bo za redne programe, razpise in letovanja, ampak vse je preveč samoumevno. Samoumevno je, da bomo vse izvedli, od dedka Mraza, mestnega pustovanja, do počitniškega varstva ... Na vprašanje, s čim, pa je tišina." Za program prejmejo od občine 250.000 evrov letno, še 180.000 za letovanja, le še 17.000 evrov bi potrebovali, da bi na letovanja lahko peljali vse. O tem se zdaj z občino dogovarjajo. "Morda kmalu ne bomo več zmogli vsega, ker ne bo več denarja. Z enakimi sredstvi ne moremo vsako leto izvajati enako kvalitetnega programa," dodaja Kornelija Kaurin. Da še zmorejo gre velika zahvala prostovoljcem in požrtvovalnim sodelavcem, številnim partnerjem, donatorjem. "Iskrena hvala vsem. Predvsem več kot 280 prostovoljcev, ki so srčno darovali svoj čas, svoje znanje, spretnosti in so se pripravljeni skupaj z nami učiti, rasti z novimi generacijami otrok in mladostnikov. Brez njih naših programov ne bi bilo in ne velikega števila zadovoljnih otrok," izpostavlja Nina Babič.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta