Digitalni laboratorij tokrat o rasti in širitvi podjetja skozi družbeno odgovornost in trajnostni razvoj

M. S.
17.09.2024 09:09

Organizatorji postopoma razkrivajo, kdo bodo predavatelji na tokratni že 12. izvedbi konference Digitalni laboratorij. In kdo bo tokratni VIP-gost?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marca je na Digitalnem laboratoriju odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik predstavil, kako poteka digitalizacija v medijih.
Robert Balen

Več kot 15 predavateljev bo v četrtek, 14. novembra, v ljubljanski Kongresni dvorani Smelt s strokovnimi vsebinami navduševalo udeležence že 12. konference Digitalni laboratorij, katere rdeča nit bo tokrat rast in širitev podjetja skozi družbeno odgovornost in trajnostni razvoj. Nekaj govorcev je že znanih, nekatera imena bodo organizatorji, ekipa mariborske marketinške agencije IT Melona, še razkrili, enako velja tudi za ime tako imenovanega VIP-gosta, ki vsako leto predstavlja vrhunec dogodka.

Rast in širitev podjetja zahtevata strateško načrtovanje in prilagajanje poslovnega modela in k temu sodi tudi digitalni marketing, pravijo v IT Melona in dodajajo, da so tudi sinergije na področju družbene odgovornosti ključne za trajnostni razvoj podjetja. Upoštevati morajo tehnološke možnosti in podobo, ki bi jo podjetje, s svojimi storitvami in proizvodi želelo sporočati svojim kupcem. "Podjetja, ki uspešno integrirajo oba dejavnika, so lahko že na srednji rok uspešnejša in ustvarjajo večjo vrednost za vse deležnike," pravi Rok Makovec, direktor IT Melona.

Med predavatelji tokrat bodo Peter Slapšak, direktor podjetja Elementum, ki bo govoril o svojih izkušnjah v digitalnem preoblikovanju prodaje plemenitih kovin, med drugim tudi o prednostih in izzivih digitalizacije pri širjenju na mednarodne trge. Mitja Simčič, soustanovitelj in direktor podjetja Global.iD, bo govoril o prihodnosti marketinga, predvsem o tem, kako bo digitalna identiteta oblikovala naslednje desetletje, predstavil pa bo tudi prelomno vlogo digitalne identitete v spreminjajočem se svetu marketinga.

Miro Mihec, podjetnik in predavatelj etike, družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja na področju trajnostnega komuniciranja in etičnega oglaševanja, iz podjetja Etika, bo udeležencem predaval o trajnostnem komuniciranju in etičnem oglaševanju, ter o tem, kako je vsak od nas odgovoren za svoj vpliv, podjetja in oglaševalci pa nosijo še posebno odgovornost za vplive na družbo in okolje.

Na pomladni konferenci konec marca letos se je zvrstilo več kot 20 izvrstnih predavateljev, udeležencem so ponudili znanje in izkušnje iz prakse.
Robert Balen

Gaber Marolt iz NLP Centra, bo predstavil strategije internega in eksternega komuniciranja z digitalnimi orodji ter razkril, kako zelo pomembno je napredovati v veščinah vodenja kot tudi v uporabi digitalnih orodij, ko podjetje raste. Urh Kovačič, solastnik in direktor podjetja PsyBit, pa bo govoril o novih pravilih igre ter o tem, kako digitalna orodja oblikujejo prihodnost zaposlovanja, predvsem to, kako digitalizacija spreminja načine iskanja in izbire kadrov.

Z Romanom Čretnikom, soustanoviteljem in spletnim strategom iz IT Melone, bodo udeleženci lahko preverili, ali je orodje za elektronska sporočila, ki ga uporabljajo v podjetjih, že zrelo za smetišče, preverili pa bodo tudi, ali je email marketing, ki je nekoč veljal za najbolj učinkovito orodje, to še danes? Rok Makovec, soustanovitelj in izvršni direktor IT Melona, pa bo razkril, koliko je treba investirati v lansiranje izdelka in zakaj je predhodno testiranje trga ključno za uspeh blagovne znamke.

Organizatorji sicer še ne razkrivajo, kdo bo tokratni VIP-gost, velja pa spomniti, da so bili v preteklosti to že uspešni podjetniki, med njimi Franci Pliberšek, arhitekt, direktor in ustanovitelj podjetja MIK Celje, Ivo Boscarol, ustanovitelj podjetja Pipistrel, Joc Pečečnik, lastnik Elektronček Group in tudi ustanovitelj podjetja Interblock.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta