Investicijski sklad Invera Equity Partners vložil več kot 9 milijonov evrov v platformo Entrio. Kaj bo to prineslo?

Mitja Sagaj Mitja Sagaj
10.07.2024 18:24

Gre za največjo naložbo v jugovzhodni Evropi v industriji prodaje vstopnic.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vodstveno ekipo Entria sestavljajo (od leve) Denis Sabolović, Berislav Marszalek, Sonja Trajanovski Marszalek, Slaven Kordić in Nikola Kličko.
Domagoj Kunić

Platforma Entrio, ki deluje tudi na slovenskem tržišču, je pridobila več kot 9 milijonov evrov vredno strateško naložbo  investicijskega sklada Invera Equity Partners. Gre za največji investicijski cikel v zgodovini industrije prodaje vstopnic v jugovzhodni Evropi.

"Sodelovanje z Invera Equity Partners bo prineslo pomembno rast platforme Entrio v vseh segmentih poslovanja, krepitev položaja na obstoječih trgih in odpiranje novih tujih trgov," je ob tej priložnosti povedal ustanovitelj in izvršni direktor platforme Entrio Berislav Marszalek. Dodal je, da bodo s pomočjo naložbe razvijali nove produkte in storitve,  ki bodo usmerjeni v povečanje prodajnih rezultatov naših organizatorjev dogodkov ter personalizirano ponudbo ustreznih dogodkov za kupce vstopnic. "Osredotočili se bomo na segment največjih koncertov, pa tudi na segment športa, gledališč, konferenc, muzejev in atrakcij. Tako za nas kot za Invera Equity Partners je poleg močne rasti prednostna naloga ohraniti in še naprej razvijati odlično organizacijsko kulturo znotraj ekipe Entrio, ki smo jo gradili zadnjih 13 let," je še dejal Marszalek.

Četrta naložba Invera Equity Partners

"Invera Equity Partners bo z močno dokapitalizacijo platformo Entrio podprla pri nadaljnji rasti in razvoju. Operativno vodenje podjetja pa s polnim zaupanjem ostaja pod obstoječo upravo, ki jo sestavljata Berislav Marszalek in Sonja Trajanovski Marszalek," pa je dejal Denis Sabolović, vodja naložb Invera Equity Partners. Gre za četrto naložbo tega sklada tveganega kapitala poleg Muzeja iluzij, Marlesa in Kompareja. "Entrio ima skupni imenovalec s preostalim našim portfeljem kot močno B2C blagovno znamko z izjemnim potencialom za rast, kar je eno od naših strokovnih področij. Naše izkušnje pri prilagajanju tovrstnih konceptov so že prinesle odlične rezultate pri obstoječih naložbah; enak rezultat pričakujemo tudi pri platformi Entrio," še pravi Sabolović.

Entrio v zadnjih letih beleži močno rast obsega poslovanja, podjetje že tretje leto zapored podvaja prihodke. "V letu 2023 smo dosegli skoraj dva milijona evrov konsolidiranih prihodkov. Preko platforme je bilo prodanih več kot milijon vstopnic v vrednosti več kot 16 milijonov evrov za več kot 3000 dogodkov, kar je rekordni rezultat v zgodovini Entria," je na naše vprašanje dejal Berislav Marszalek, prepričan, da priložnosti za nadaljnjo rast zagotovo še obstajajo, to pa bo lažje doseči prav s svežo investicijo. Poleg razvoja novih izdelkov in storitev bo podjetje okrepilo položaj na obstoječih trgih in vstopilo tudi na nekatere nove trge.

Nove funkcionalnosti bodo temeljile na novih tehnoloških rešitvah

"Razvoj platforme Entrio, tudi s pomočjo te investicije, bo usmerjen v zagotavljanje najboljše podpore organizatorjem dogodkov in uporabnikom. Organizatorjem bomo ponudili napredne funkcionalnosti za natančnejšo promocijo, povečanje prodaje in dobičkonosnosti, medtem ko bomo končnim uporabnikom omogočili personalizirano, zabavno in funkcionalno odkrivanje vseh vrst dogodkov," še pravi direktor in dodaja, da bodo omenjene funkcionalnosti temeljile na novih tehnoloških rešitvah in storitvah ter obsežnem razumevanju vedenja in preferenc trga. V prihodnjem obdobju bo fokus platforme Entrio na segmentu največjih koncertov, pa tudi na segmentih športa, gledališča, konferenc, muzejev in atrakcij.

Platforma Entrio je bila ustanovljena leta 2011 kot odgovor na potrebo po enostavnejšem in sodobnejšem načinu prodaje in nakupa vstopnic. Danes je Entrio vodilna prireditvena platforma v regiji, ki deluje na Hrvaškem, v Sloveniji ter Bosni in Hercegovini. Od ustanovitve platforme je to četrta in najpomembnejša naložba.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta