Konferenca Podim: Start-up presežki pod Pohorjem

Srečko Klapš Srečko Klapš
15.05.2018 20:16

Start-up leta je podjetje Next s platformo profesionalnih čistilcev Beeping. Devetdeset investitorjev na 600 srečanjih hlastalo za idejami in talenti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na podelitvi nagrad za start-up leta je komisijo med petimi finalisti najbolj prepričalo podjetje Next.
Igor Napast

Letošnja konferenca Podim na tradicionalnem prizorišču v mariborskem hotelu Habakuk je postregla s presežniki, saj je privabila več kot tisoč udeležencev oziroma skoraj dvakrat več kot lani. Prišli so iz 25 držav, med njimi je 160 start-upov. Maja Tomanič Vidovič, direktorica Slovenskega podjetniškega sklada (SPS), ki je tudi soorganizator konference, je dejala, da se je 90 potencialnih investitorjev dogovorilo za več kot 600 srečanj. "To kaže na veliko zanimanje kapitala, tudi tveganega, za konferenco, ki je prvo stičišče regije Alpe-Adria z Balkanom," je dejala Tomanič Vidovičeva in dodala, da so v desetih letih podprli 650 start-upov z 51 milijoni evrov, k čemur so pritegnili še 41 milijonov evrov zasebnega kapitala. "Z delovnimi mesti, ki so nastala v desetih letih, pa je bil delež države že povrnjen v proračun."

Finalisti tekomovanja za start -up leta 2018.
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta