Projekt Moje podjetje = Moj uspeh: Povezujemo uveljavljena in mlada podjetja

Mitja Sagaj Mitja Sagaj
08.06.2022 06:31

Moje podjetje = Moj uspeh je svež pospeševalniški projekt Večera in partnerjev, ki bodo podjetnikom in podjetniškim ekipam z mentoriranjem pomagali sprejemati boljše odločitve
na njihovi poti

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mentorstvo velja za najbolj dragoceno obliko pomoči v podjetništvu.
Rozmari Petek

Dober nasvet je zlata vreden. To ni le pregovor, ampak za vsakega podjetnika, ki se sooči z izzivi, za katere nima prave rešitve, odgovora, v nekem trenutku verjetno najbolj dragocena oblika pomoči. Če ste tudi sami med njimi, nikar ne izpustite te odlične priložnosti in si zagotovite strokovno mentorsko podporo.

Inovirate, se digitalno transformirate, se želite širiti na tuje trge, zaposlujete, iščete nove načine komuniciranja s ciljnimi strankami, ne veste, kako se lotiti prisotnosti na družbenih omrežjih, vas zanima, ali morate zaščititi svojo intelektualno lastnino, imate kak drugi pravni problem ...? S sodelovanjem v projektu Moje podjetje = Moj uspeh je dragocen nasvet na dosegu roke. Po zaslugi izkušnje nekoga drugega si lahko na svoji poti prihranite marsikatero "buško". Izmed podjetij z najbolj zanimivimi podjetniškimi izzivi bo strokovna komisija, sestavljena iz strokovnjakov partnerjev projekta izbrala tri zmagovalce, ki jih razkrijemo na prireditvi Podravsko podjetje leta v oktobru, vsako podjetje pa nato od novembra dalje prejme dragocene ure mentoriranja strokovnjakov naših partnerjev.

Matej Matija Grobelšek, A1: "Uspehi nekaterih mladih slovenskih podjetij v svetu dokazujejo, da je v Sloveniji veliko razvojnega potenciala za podjetja. A še več je neizkoriščenega."
Žiga Intihar

"V A1 Slovenija se zavedamo pomena razvoja podjetništva med mladimi za uspešen gospodarski razvoj Slovenije. Uspehi nekaterih mladih slovenskih podjetij v svetu dokazujejo, da je v Sloveniji veliko razvojnega potenciala za podjetja. A še več je neizkoriščenega," pravi Matej Matija Grobelšek, direktor za poslovni trg v A1 Slovenija, in dodaja, da je v današnjem zelo konkurenčnem okolju, polnem izzivov, težko poslovati, "zato verjamemo, da lahko s svojim znanjem in mednarodnimi izkušnjami s trgov skupine A1 Telekom Austria pripomoremo k uspehu mladih podjetnikov tudi v Sloveniji".

"K projektu Moje podjetje = Moj uspeh sem se odločila pristopiti, ker sem pri ustanavljanju lastnega podjetja izkusila, kako pomembno je, da imaš dostop do znanj, s katerimi še nisi seznanjen. Ključno je, da mladi podjetniki razumejo, da ko se odločamo za podjetništvo, sami po sebi še nismo 'podjetniki', ampak smo pravniki, programerji, frizerji, prevajalci ipd. - vsi torej vemo, kako dobro opravljati svoj poklic, treba pa se je zavedati tudi, da podjetništvo zahteva določena znanja, s katerimi se v okviru izobraževanja najverjetneje sploh nismo srečali. Ravno tukaj vidim pomembnost tega projekta, ki bo mladim podjetnikom pokazal, kaj so tista znanja, ki jim lahko pomagajo na poti, in kdo jim lahko svetuje, da ne nasedejo na kakšni skriti čeri. Prav slednje pa je to, kar je zame kot pravnico najpomembnejše," pravi Ana Antunićević​ iz podjetja Consilium, pravno svetovanje.

Ana Antunićević, Consilium: "Nepoznavanje prava lahko vodi v hude finančne posledice za podjetje."
Osebni arhiv

Dodaja, da mladi podjetniki pogosto ne poznajo zakonskih obveznosti, ki jih čakajo, saj je pravna regulacija obširna in podjetnikom pogosto tuja tema. "Ravno to nepoznavanje pa lahko vodi v hude finančne posledice za podjetje. Verjamem, da lahko z izobraževanjem podjetnikov o tem, kakšne so njihove zakonske obveznosti v poslovnem svetu in kako jih urediti glede na poslovni proces, ki ga želijo voditi, zmanjšamo tveganja za podjetje in hkrati zagotovimo optimalno poslovanje," je še prepričana.

Consilium se bo imel projektu Moje podjetje = Moj uspeh v polni meri s svojim pravnim svetovanjem za mlade podjetnike čas pridružiti šele jeseni, že zdaj pa jih seveda lahko individualno kontaktirate in z veseljem vam bodo s svojim bogatim znanjem priskočili na pomoč.

Uspeh mesta, države, regije pomeni tudi uspeh za posameznika

Zvezdana Lubej, Kadrovska asistenca
Osebni Arhiv

"Končno en dober projekt v podravski regiji, sem pomislila, ko so me iz Večera povabili k sodelovanju pri projektu Moje podjetje = Moj uspeh. Tudi meni bi bilo pred 13 leti, ko sem se podala na samostojno pot, precej lažje, če bi imela izdatno podporo. Pa te ni bilo ali pa preprosto nisem vedela zanjo. Večer pa ima to moč, da razširi glas o tem," pravi Zvezdana Lubej iz Kadrovske asistence. "Zato želim prispevati, saj se zavedam, da uspeh vseh nas v Mariboru, v Sloveniji pomeni, da gre tudi meni lepše in bolje."

Sogovornica poudarja, da še nikoli doslej ugled delodajalca ni bil tako pomemben, kot je danes. "Verjamem, da je v startupu, ko gre v začetku predvsem za preživetje, pozornosti do odnosa z ljudmi manj, a vendarle se pri prvem človeku v ekipi začne izgrajevati to, kar potem pripelje do ugleda delodajalca. In niso to oglasi ali marketinški prijemi, ugled se začne v nas, potem pa moramo to seveda sporočiti tudi okolici. Za mlade iskalce zaposlitve je pomembno bistvo, zakaj podjetje sploh obstaja, v podjetjih pa mora veljati, da je prava oseba na pravem delovnem mestu. Če tega ni, je tudi zavzetost, o kateri tako veliko govorimo, nemogoče doseči," še pravi Zvezdana Lubej.

​"Lidl Slovenija je del velike mednarodne trgovske verige, kljub temu pa se še kako zavedamo, kako pomembno je, da ti pri začetkih nekdo stoji ob strani. Tako že leta podpiramo butične slovenske proizvajalce v projektu Lojtr'ca domačih, naše zaposlene pa spodbujamo k rasti in razvoju znotraj podjetja," pravijo v podjetju Lidl Slovenija. "Stati ob strani kot mentor mladim zagonskim podjetjem pomeni navijati za pogum in prodornost, ki ju v slovenskem prostoru vsekakor potrebujemo. Verjeti vase, v svojo zgodbo, dosegati zmage in se učiti iz porazov, držati skupaj kot ekipa so vrednote, ki so nam v Lidlu Slovenija blizu. Kot podjetje uspešno gradimo prepoznavnost in ustvarjamo trende v trgovinski panogi, obenem pa z veseljem podamo partnersko roko in pomagamo tistim, ki korake po svoji poslovni poti šele ubirajo."

"Ponudba, ki smo jo prejeli, nam omogoča, da lastne, v Sloveniji izdelane produkte, preko mreže skupine plasiramo po vsem svetu in to je bil naslednji logičen korak v razvoju podjetja," pravi Milan Kuster.
Igor Napast

Milan Kuster, direktor podjetja Lunos, dobro pozna realnost podjetništva: "Vseh znanj in veščin, ki jih potrebujemo podjetniki za uspešno nastopanje na trgu, ni mogoče najti v knjigah in učbenikih. Tega se v podjetju Lunos zavedamo predvsem zato, ker ne sledimo določenim, pogosto širše uveljavljenim pristopom, pa kljub temu na trgu rastemo že od prvega dne obstoja podjetja. Predvsem zame kot direktorja je bilo to, da k stvarem pristopamo na drugačen način, velik izziv in sam z mentoriranjem že pomagam nekaterim podjetjem na njihovi podjetniški poti. Po navadi njihov pristop 'obrnem na glavo', stvari se lotimo drugače, kot so jih oni počeli dotlej, in na koncu to deluje. Zato verjamem, da lahko s svojimi podjetniškimi in menedžerskimi izkušnjami v sklopu projekta Moje podjetje = Moj uspeh mladim podjetnikom in ekipam svetujem pri izzivih, ki jih imajo."

Okolje nas vsak dan postavlja pred nove izzive

Nataša Damjanovič, Nova KBM: "Gospodarsko okolje nas vsak dan postavlja pred nove, tudi neznane izzive."
Žiga Intihar

"Inovacije so ključne pri razvoju družbe in gospodarstva, zato v Novi KBM ponosno podpiramo projekt Moje podjetje = moj uspeh. Veselimo se novih ustvarjalnih idej, inovativnih pristopov in kreativnih rešitev, ki jih razvijajo mladi podjetniki. Projekt Moje podjetje = Moj uspeh prispeva k spodbujanju in razvoju podjetništva v Sloveniji, za kar se trudimo tudi v Novi KBM, kjer podpiramo slovensko gospodarsko okolje, posebno pozornost pa namenjamo podjetnikom in jim stojimo ob strani kot zanesljiv poslovni partner s strokovno podporo in najboljšimi bančnimi storitvami," pravi Nataša Damjanovič, direktorica poslovne mreže Nove KBM. Dodaja, da se današnji svet "odvija neizmerno hitro in podjetniki so primorani sprejemati hitre odločitve in posel hitro izvesti. Gospodarsko okolje nas vsak dan postavlja pred nove, tudi neznane izzive, ki jih v naši banki s pomočjo vrhunskih strokovnjakov z različnih področij uspešno premagujemo. Poganja nas vizija - biti najboljša banka v Sloveniji. Našo miselnost in organizacijsko kulturo širimo tudi navzven, zato podpiramo projekt in verjamemo, da lahko mladim podjetnikom z znanjem in izkušnjami pomagamo na njihovi poti."

Roman Zajec, Original, kreativni marketing: "Vam, podjetniki, želim pomagati, da boste prodali več, bolje, hitreje, po višji ceni ter z manj stroški in z manj vložene energije."
Osebni arhiv

"Večerovemu podjetniškemu projektu sem se z veseljem pridružil iz dveh razlogov. Prvič zato, ker želim vam, podjetniki, pomagati, da boste prodali več, bolje, hitreje, po višji ceni ter z manj stroški in z manj vložene energije. Vam pomagati, da boste svojim kupcem in svojim ciljnim skupinam znali jasno in učinkovito povedati in pokazati, kdo ste in kaj je tisto, zaradi česar se splača kupovati od vas (in ne od konkurence). Če bi meni znal to kdo povedati pred 30 leti, bi mu bil še danes hvaležen - ali pa tudi ne, saj bi mislil, da tako pač je in da uspeh pride sam od sebe," svojo odločitev utemeljuje Roman Zajec iz podjetja Original, kreativni marketing. "Drugi razlog za moje sodelovanje v tem projektu pa je ta, da vam kot ponosni član skupine ​BNI online za poslovno mreženje Mozaik lahko omogočim dobre povezave s podjetniki v praktično katerikoli dejavnosti doma in v tujini. V dvanajstih letih smo prek BNI samo v Sloveniji opravili za 70 milijonov evrov poslov, v zadnjem letu pa že za več kot devet milijonov evrov. In še podatek: nihče od 300 slovenskih članov BNI v času koronakrize ni bil prisiljen zapreti vrat svojega podjetja."

"Nikoli sami v Zavarovalnici Sava ni zgolj slogan, ampak poslanstvo, ki ga zaposleni v podjetju udejanjamo ob vsaki priložnosti. Da bo predvsem za mlade podjetnike in podjetniške ekipe dragoceno, če na svoji podjetniški poti ne ostanejo sami, smo prepoznali tudi skozi projekt Moje podjetje = Moj uspeh. Včasih lahko že dobrohoten nasvet in podeljena lastna izkušnja pomenita zelo veliko in spremenita tok dogodkov. V Zavarovalnici Sava veliko pozornosti namenjamo tudi inoviranju predvsem v procesih in produktih za naše stranke, kjer smo v preteklosti že večkrat prepoznali vrednost inovativnih prebojnih idej. Vsaka interakcija strokovnjakov velikih uveljavljenih podjetij z napredno mislečimi posamezniki in ekipami v mladih podjetjih prinese zanimive sinergijske učinke, kar je v času napredka, digitalizacije in iskanja novih poslovnih priložnosti še posebno pomembno," pa so povedali v Zavarovalnici Sava.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta