Samo Kumar postal novi izvršni direktor IBM Slovenija

Gregor Grosman Gregor Grosman
10.02.2023 15:44

Kumar verjame, da lahko z rešitvami hibridnega oblaka, umetne inteligence in tehničnega znanja zagotavljajo uspešno digitalno preobrazbo strank in prispevajo k gospodarski rasti države.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Samo Kumar, izvršni direktor IBM Slovenija, bo odgovoren tudi za poslovanje IBM v Bosni in Hercegovini. 
IBM

Družba IBM je za novega izvršnega direktorja IBM Slovenija imenovala Sama Kumarja, univerzitetnega diplomiranega inženirja geodezije in geoinformatike, ki je poslovno znanje nabiral tudi v London Business School in Cotrugli Business School v Zagrebu, IBM-u pa se je priključil leta 2016 kot skrbnik ključnih strank, nato pa prevzel vlogo vodje prodaje programske opreme in razvoja partnerske mreže. 

"Verjamem, da lahko z IBM rešitvami hibridnega oblaka in umetne inteligence, tehničnega znanja in poslovnega svetovanja ter v tesnem sodelovanju s poslovnimi partnerji zagotavljamo uspešno digitalno preobrazbo naših strank in pomembno prispevamo k gospodarski rasti države," pravi Samo Kumar, ki bo odgovoren tudi za poslovanje IBM v Bosni in Hercegovini.

"Sama Kumarja odlikujejo odlično poznavanje trga, tehnoloških storitev in izzivov v posameznih industrijskih panogah. Prepričan sem, da bodo njegove izkušnje in vodstveni pristop pripomogle k rasti ne samo IBM, temveč tudi naših strank in partnerskega ekosistema," je pojasnil Igor Pravica, generalni direktor IBM srednje in vzhodne Evrope. 

Kumar bo nasledil dosedanjega izvršnega direktorja IBM Slovenija Micheleja Leonardija, ki je bil na čelu slovenske podružnice od maja 2016. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta