Španski Glovo zaključil prevzem Ehrane. Kaj bo s 455 tisoč vrsticami kode?

15.09.2021 13:22
Podjetje Ehrana je prenehalo s poslovanjem, vse aktivnosti so bile prenesene na podjetje Glovo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poleg hrane iz restavracij Glovo svojim uporabnikom nudi tudi produkte, kot so živila in farmacevtski izdelki.
E-hrana

Potem ko je Glovo maja napovedal, da bo prevzel enega največjih ponudnikov dostave hrane na dom pri nas, družbo Ehrana, je posel sedaj dokončno izveden. Kot so sporočili iz Glova, so vso vsebino aplikacije Ehrana že prenesli na Glovo, kar pomeni, da bodo uporabniki, ki bodo vstopili v aplikacijo Ehrana, s personalizirano povezavo preusmerjeni na Glovo, kjer se bodo z nekaj koraki prijavili v aplikacijo. Prav tako bodo uporabniki spletne strani Ehrana preusmerjeni na spletno stran Glovo.

Vse restavracije iz aplikacije Ehrana so prav tako že dostopne v aplikaciji Glovo. Na platformi je skupno več kot 400 restavracij. Kot so zapisali pri Glovu, so se povezali tudi s supermarketom Tuš in številnimi lokalnimi trgovinami in znamkami ter omogočil dostavo živil in domačih izdelkov, kot so kruh, sadje, darila, cvetje, osvežilne pijače, izdelkov za nego in lepoto, otroških izdelkov in knjig.

"Z veseljem sporočamo, da je bila migracija Ehrane na Glovo uspešno zaključena. Veseli nas, da smo del slovenskega trga dostave na zahtevo in da lahko tukaj predstavimo svoje znanje in izkušnje, globalne izkušnje, zelo učinkovito partnersko mrežo, ki jo bomo še naprej razvijali, ter raznolikost izdelkov in storitev, ki jih ponujamo," je ob tem dejal regionalni generalni direktor Glovo za Jugovzhodno Evropo Victor Racariu.

Preko portala Ehrana je bilo v zadnjem desetletju od ustanovitve leta 2011 oddanih več kot 4,6 milijona naročil.
Portal Ehrana

Združitev kot pozitivno za stranke vidi tudi generalni direktor Glovo Slovenija in soustanovitelj nekdanje Ehrane Borut Markelj: "Prepričani smo, da lahko z združitvijo vsebinskega in operativnega znanja podjetij Glovo in Ehrana v eni sami platformi zagotovimo veliko boljšo splošno uporabniško izkušnjo in zadovoljstvo strank." Ob tem se je Markelj na poslovnem omrežju LinkedIn z zapisom tudi poklonil Ehrani, potem ko je, kot je zapisal, v ponedeljek zvečer na platformi oddal naročilo z zaporedno številko 4,647.625, kar je bilo eno zadnjih oddanih naročil.

"Na Ehrano me bodo vedno vezali lepi spomini, predvsem zaradi izjemnih ljudi, od katerih sem se lahko učil, z njimi delal in jih srečeval," je še zapisal in razkril, da bo 455 tisoč vrstic programske kode, najbolje ocenjene aplikacije pri nas (skupna ocena 4,9), poslej opuščenih, saj nova aplikacija uporablja povsem svojo platformo. Podjetje Glovo vodi mednarodno platformo za dostavo izdelkov na dom. Poleg hrane iz restavracij svojim uporabnikom nudijo tudi produkte, kot so živila in farmacevtski izdelki.

Več o tem je Markelj govoril tudi v majskem intervjuju za Večer, ki ga lahko preberete tukaj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta