V Ljubljani sejem Informativa za lažjo odločitev o prihodnosti učencev, dijakov in študentov

Tanja Fajnik Milakovič Tanja Fajnik Milakovič
20.01.2023 11:33

Informativa je (pred)informativni dan za učence, dijake, študente in njihove starše, da spoznajo, katere šole oziroma fakultete jim ponujajo katere programe, jih med seboj primerjajo in se odločijo, katero izmed njih bodo obiskali

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V letošnjem letu se predstavlja več kot 250 različnih izobraževalnih in drugih programov, 17 programov iz tujine, iz Avstrije, Hrvaške in Švice.
Igor Napast

Natanko en mesec pred uradnimi informativnimi dnevi, ki bodo po vsej Sloveniji potekali 17. in 18. februarja, lahko mladi že danes in jutri na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču obiščejo največji slovenski sejem izobraževanja in poklicev Informativa.

Informativa je edinstven (pred)informativni dan za učence, dijake, študente in njihove starše, da spoznajo, katere šole oz. fakultete jim ponujajo katere programe, jih med seboj primerjajo in se odločijo, katero izmed njih bodo obiskali na informativni dan ter kam bodo nato oddali prijavo za vpis. V letošnjem letu se predstavlja več kot 250 različnih izobraževalnih in drugih programov, 17 programov iz tujine, natančneje iz Avstrije, Hrvaške in Švice.

Letos na Informativi že šestič poteka tudi projekt zaposlovanja mladih Moja prva zaposlitev. Mladi bodo na prizorišču v dvorani C (Steklena dvorana) lahko stopili v neposreden stik s skoraj 30 delodajalci, ki nudijo več kot 120 zaposlitev, štipendije, praktična usposabljanja, projektno in študentsko delo ter prvo zaposlitev. Za svetovanja in posredovanje pri iskanju dela pa bodo na voljo tudi kadrovske agencije, in sicer Zavod RS za zaposlovanje, Manpower, Trummer kadrovska agencija, E-Študentski servis in drugi.

Na sejemskem dogodek Informativa so mladi izvedeli marsikatero koristno inforamacijo o izobraževanju, štipendiranju in zaposlovanju.
Arhiv Informative

Tudi na letošnji Informativi bo potekal bogat spremljevalni program, ki bo mladim nudil informacije o nadaljnjem izobraževanju. Program bo potekal v kar treh predavalnicah. Na predavanjih v Mali predavalnici boste lahko izvedeli več o inženirskem poklicu in delu v Slovenski vojski. Na delavnicah se boste naučili več o design managementu, svojih poklicnih interesih, izzivih in priložnostih zase ter izvedeli, kako se učiti hitreje in si zapomniti več. Na okrogli mizi boste lahko poslušali pogovor o problemu mikroplastike in se udeležili delavnice o prostovoljstvu. V Predavalnici C boste izvedeli informacije o prijavno-vpisnem postopku, o študiju na Univerzi v Ljubljani, o tem kako izbrati pravi študij zase in kaj narediti v primeru, da na izbran študij niste sprejeti. Izvedeli boste tudi, zakaj in kako postati policist. Na interaktivnih delavnicah boste spoznali psihologijo in psihoterapijo, izvedeli več o debatnih tekmovanjih, o podnebnih spremembah, o učenju in vzgoji z manj stresa ter se naučili postavljanja ciljev. V predavalnici na balkonu vam bo na voljo osebno svetovanje ter informacije o tem, kako izračunati svoje točke, o prijavi s posebnim statusom.

Robert Balen

Celoten program, seznam delodajalcev in razstavnih prostorov je na voljo na spletnem naslovu www.informativa.si.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta