Več kot 100-milijonska investicija za KraftPal Mariborčana Gregorja Brajovića

Mitja Sagaj Mitja Sagaj
16.02.2022 05:25

Podjetje s sedežem v Londonu ponuja inovativne ultralahke palete iz valovitega kartona za prevoz blaga, ki so trajnostna in stroškovno učinkovita rešitev za dobavne verige.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
KraftPalova paleta iz valovitega kartona velja za odlično alternativo lesenim, kompozitnim, plastičnim in kovinskim paletam.
Arhiv podjetja

Kalifornijski investicijski sklad Pasaca Capital je v londonsko podjetje KraftPal Technologies, ki ima korenine v Mariboru, namenil 123,9 milijona dolarjev (110 milijonov evrov) lastnipke investicije, ki bo KraftPalu omogočila izdatno širitev proizvodnje svojih lahkih, okolju prijaznih, cenovno dostopnih in zelo trpežnih valovitih palet ter tako zagotovila tudi premik v industriji palet, ki so trajnostna rešitev za oskrbovalne verige.

KraftPalova paleta iz valovitega kartona presega obstoječe mednarodne standarde logistične učinkovitosti za delček teže (in stroškov) tradicionalne lesene palete, njihov avtomatiziran proizvodni proces množične proizvodnje v Evropi in na Bližnjem vzhodu pa omogoča hitro dostavo popolnoma saniranih, prilagodljivih palet v velikem obsegu.

Paleta iz valovitega kartona je inovativna rešitev v logistiki.
Arhiv podjetja

Podjetje KraftPal sicer vodi Mariborčan Gregor Brajović, zgodba pa se je leta 2012 tudi začela v Mariboru, v industrijski coni Limbuš, zdaj pa podjetje preko družbe Paletka v Sloveniji deluje v Rušah. Njihova paleta iz valovitega kartona velja za odlično alternativo lesenim, kompozitnim, plastičnim in kovinskim paletam.

"Navdušeni smo nad KraftPalovimi inovativnimi valovitimi paletami in nad tem, kaj bodo storili za olajšanje stroškovno učinkovitejših in trajnostnih rešitev v tej industriji," je povedal dr. Charles Huang, predsednik Pasaca, in dodal. "Pri Pasaci želimo vlagati v transformativne tehnologije, ki pomembno vplivajo in izboljšujejo obstoječe industrijske norme. Zato smo veseli, da vlagamo v KraftPal in pospešimo njegove globalne proizvodne zmogljivosti. To bo nedvomno povzročilo temeljno preobrazbo načina transporta in skladiščenja po svetu. blago in material."

Tudi paleto z vgrajeno škatlo ponujajo.
Arhiv podjetja

"Naše palete lahko vsako leto nadomestijo do 30 odstotkov lesenih palet, ki pridejo na trg," je povedal Gregor Brajović, izvršni direktor KraftPala, in dodal. "V čast nam je, da smo pritegnili to naložbo, ki je največja doslej v tej panogi. Ta naložba izkazuje Pasacino zaupanje in podporo naši viziji prihodnosti paletne industrije ter nam omogoča takojšnje povečanje naših proizvodnih zmogljivosti v Evropi in Severni Ameriki. Navdušeni smo nad tem, kaj bomo dosegli v naslednjih nekaj mesecih, in tudi nad tem, kaj bomo storili, da bomo to industrijo za vedno spremenili."

Proizvodnja med drugim poteka tudi v avstrijskem Gradcu.
Arhiv podjetja
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta