Bogatinov o novem trenerju: Mauro je bolj izbral Maribor kot pa Maribor njega

Miha Dajčman Miha Dajčman
03.09.2020 21:49

To so bile prve besede športnega direktorja Oliverja Bogatinova ob predstavitvi novega trenerja vijoličastih

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tadej Regent

Danes dopoldne smo poročali, da se stvari okoli prihoda Argentinca z italijanskim potnim listom v mesto ob Dravi zapletajo. Izvedeli smo, da naj bi zjutraj še vodil trening na Krasu, kjer je bil trener od 3. januarja letos. Popoldne je bil Mauro Camoranesi že v Ljudskem vrtu. To so bile jasne informacije, da potekajo zadnja usklajevanja vijoličastih z novim trenerjem. In do večera so pogovor zapečatili.

V Mariboru ne zaradi denarja

"Dober dan," je na tiskovni konferenci v slovenščini pozdravil svetovni prvak z Italijo leta 2006. In nadaljeval v italijanščini: "Zelo sem vesel zaupanja športnega direktorja in kluba. Prišel sem delat z velikim motivom in željo. Maribor sprejemam kot velik izziv in verjamem v uspešno zgodbo." Mauro Camoranesi je s klubom iz Mladinske ulice sklenil pogodbo do konca sezone 2022/2023. Triinštiridesetletnik je imel do konca aktualne sezone pogodbo s sežanskim Taborom, kar je dal vedeti tudi v sredo v Slovenski Bistrici, ko na vprašanja o Mariboru ni želel odgovarjati. "V NK Maribor so se odločili za predčasen odkup veljavne pogodbe," je dejal direktor kluba Davor Škerjanc.

Prvi z drugega kontinenta

V Sežani je Camoranesi igral s tremi branilci, sistem igre bo v Ljudskem vrtu prilagodil kadru, ki ga bo imel na voljo: "Imamo skupno idejo, kako igrati, kako se lotiti preoblikovanja moštva. Eno od izhodišč je, da so pomembni igralci, ne sistemi. Tako sem delal do sedaj, s to mislijo se bom lotil dela v Mariboru." Bogatinov pravi, da je trenutni kader preširok: "Prestopni rok še traja in upam, da bomo z novim trenerjem ustvarili jedro, na katerem bomo gradili."

Tadej Regent

Ponudba Olimpije? Ponudba mame

Na vprašanje, ali je kdaj dobil ponudbo Olimpije, je Argentinec italijanskih korenin odgovoril: "Dobil sem le ponudbo mame, da se vrnem v Argentino." Izjave najboljšega italijanskega nogometaša leta 2008 je prevajal predstavnik za odnose z javnostmi pri vijoličastih Željko Latin, njegovo znanje je Camoranesi ocenil s sedmico, morebitno jezikovno bariero pa ovrgel: "Iz izkušnje v Sežani vem, da je najpomembnejše delo med tednom, pomembno je nekaj pokazati in ne govoriti. Ne verjamem, da bo komunikacija problem. Ob italijanščini govorim tudi angleško, a ne dovolj dobro za medijske nastope, za komunikacijo z igralci pa. Pet nogometašev govori italijansko, nekaj portugalščino, ki je sorodna španščini. Jezik ne bo ovira."

Tadej Regent
Tadej Regent
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta