Čeferin: Ne morem več gledati te vsakodnevne črnogledosti v javnih nastopih vodilnih

STA, M.K.
06.04.2020 13:05

Predsednik Uefe je v pogovoru za EkipoSN dejal, da je optimističen glede nadaljevanja nogometne sezone

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Čeferin je prepričan, da bi morali politiki ljudem v kriznem času ponuditi tudi nekaj optimizma.
Robert Balen

Predsednik evropske nogometne zveze Uefe Aleksander Čeferin je v pogovoru za športni časnik EkipaSN med drugim spregovoril o svoji vlogi pri donaciji zaščitne opreme Sloveniji. Pravi, da o vstopu v politiko še ni razmišljal, od vodilnih ljudi v Sloveniji pa pričakuje bolj optimističen pogled na trenutno situacijo zaradi epidemije covida-19.
"Od vsakega voditelja države, vsakega ministra, od vsakega govorca bi pričakoval, da bo nastopal drugače. Moral bi povedati, da je situacija resna, hkrati pa dati ljudem optimizem, upanje. Ne moremo ljudem vsak dan govoriti 'veselite se še danes, jutri bo hujše'. Ljudem se bo zmešalo. Epidemije in tega stanja bo konec. In to ju bo kmalu konec!" je dejal prvi mož Uefe za EkipoSN.
"Opazujem Slovence, imam informacije: zelo dobro spoštujemo vse ukrepe. Prav je, da čutimo nek strah do nastalega položaja in da sledimo ukrepom. Toda za božjo voljo, a se resnično ne da ljudem podariti enega nasmeška, ene tople besede, pozitivnega pristopa. Zakaj ne moremo ljudem reči, da so dobri, da naj zdržijo še malo, da bodo s tem pomagali zdravstvu in ekonomiji. Ne morem več gledati te vsakodnevne črnogledosti v javnih nastopih vodilnih, ne morem več gledati te apokaliptičnosti," je povedal Čeferin.

Reuters
Aleksander Čeferin
Harold Cunningham
Harold Cunningham
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta