(FOTO) Vse bolj uveljavljen šport, v katerem je pomanjkljivosti ne moreš skriti

Miha Dajčman Miha Dajčman
03.08.2020 03:00

Maribor je po šestih letih gostil turnir pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije, domača ekipa pa je igrala najboljše letos in klonila šele v finalu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jure Ritlop (desno) se odlično znajde tudi v košarki 3x3.
Sašo Bizjak

Mariborski Trg Leona Štuklja je v soboto gostil zadnji, peti kvalifikacijski turnir sezone, na katerem so si lahko ekipe priborile točke za nastop na finalnem turnirju, kjer bodo znani državni prvaki in prvakinje v sedmih kategorijah. Ljubitelji košarke so v središču Maribora ves dan spremljali zanimive in atraktivne dvoboje, predvsem v članskih konkurencah.

Jasmin Hercegovac (levo) je sestavil zmagovalno moštvo, Rok Smaka (z žogo) pa je s štajerskimi igralci napovedal trd boj ta konec tedna v finalu. 
Sašo Bizjak
Jan Strmčnik v prodoru.
Sašo Bizjak

Najpomembnejša je energija

Zmagovalcem je poveljeval izkušeni Jasmin Hercegovac, v tem športu prepoznavno ime, saj je v letih 2013 in 2016 osvojil svetovno serijo. 43-letnik je v Maribor pripeljal ekipo, sestavljeno iz izkušenj in mladosti, nekaj takšnega pri Mariborčanih počne dve leti mlajši Rok Smaka, s katerim sta sodelovala ob prvem slovenskem slavju v svetovni seriji. Ob Hercegovcu so bili Jakob Virk ter brata Erik in David Kralj, ki jih skupaj štejeta toliko kot Hercegovac.

Sašo Bizjak
3x3 Maribor. Jan Strmčnik, Miha Kodrić, Rok Smaka in Jure Ritlop.
Sašo Bizjak

Dekleta so pogrešala košarko

Pri članicah se je zmage razveselila Ježica, drugo mesto je osvojila ekipa 3 x 3 Ljubljana east, tretje Mariborske rožice. Ježico sestavljajo košarkarice, ki za ta klub igrajo dvoransko košarko in so se za sodelovanje odločile tik pred začetkom DP. "Poletje smo želele izkoristiti za dober trening. Zaradi odmora med epidemijo smo košarko zelo pogrešale. Dobrodošlo je, da so organizirali te turnirje," pravi Sežančanka Sara Meden, slovenska reprezentantka, ki bi si želela številčnejšo udeležbo.

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta