Maradona ni umrl zaradi srčnega zastoja, pravi vzrok smrti je pokazala obdukcija

M.R.
26.11.2020 16:55
Za številne nogometne privržence eden največjih nogometašev sveta Diego Armando Maradona ni umrl zaradi srčnega zastoja, kot so včeraj poročali argentinski in drugi tuji mediji.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Obeležje v spomin na Maradono v Neaplju
EPA

Obdukcija je namreč pokazala, da je bil vzrok za smrt akutni pljučni edem, ki je bil posledica slabega delovanja srca. Obdukcija je tudi pokazala, da je imel Maradona povečano in oslabljeno srce, zaradi česar je težje oskrbovalo telo s krvjo. 

Obdukcijo je opravilo šest zdravnikov, od tega so jih pet določile oblasti, enega pa je določila družina pokojnika. V teku je tudi toksikološka analiza, ki bi lahko v roku enega tedna pokazala, ali je bil Maradona tudi pod vplivom narkotikov ali alkohola. 

Pred dvema tednoma so ga po operaciji možganskega krvnega strdka izpustili iz bolnišnice v hišno nego. Okreval naj bi dobro, a so se pojavile druge težave, zaradi katerih je legendarni argentinski nogometaš odšel na drugi svet.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta