Marko Šuler: V soboto ne bi rad igral proti Mariboru. Pod nobenim pogojem

M.K.
21.05.2021 18:45
Športni direktor verjame, da bo Ljudski vrt velika prednost za Maribor na finalu sezone
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Šuler opaža, da Maribor stopnjuje formo.
Igor Napast

Boj za naslov prvaka se je zdel že izgubljen, zdaj pa so nogometaši Maribora le še korak oddaljeni od 16. zvezdice. Kronanje bo jutri, ko bo v Ljudskem vrtu gostovala Mura, edina ekipa, ki še lahko prepreči vijoličasto slavje. 

Da se med pripravo na tekmo rad postavi na nasprotne bregove, pravi športni direktor Maribora. "Tokrat pa ne vem, če bi rad bil na drugi strani. Ko gledam Maribor in spremljam, kaj se dogaja, o čem priča zgodovina, je spoznanje zastrašujoče. Opazno je, da Maribor nabira energijo, ki se kopiči. Ekipa, ki ima rep in glavo, stopnjuje formo. Ve, kaj hoče in kaj počne na igrišču. Nekatere tekme zmaguje tudi s petnajstimi pravimi minutami, zadnjo tekmo proti dobremu in tekmovalnemu Kopru tudi z igralcem manj več kot eno uro igre," je pred jutrišnjim spektaklom pod Kalvarijo dejal Marko Šuler.

"Fantje grizejo, so lačni lovorik. Imamo svoj način, od katerega ne odstopamo. Preračunljivosti ni. Takšne tekme Maribor igra na redni bazi. Na drugi strani pa bo marsikomu tekma kariere," je prepričan Korošec, ki je februarja prevzel vlogo prvega kadrovika mariborskega kluba.

Verjame, da bo imel Maribor v dvoboju z neposrednim tekmecem za naslov prednost tudi v prizorišču. Ljudski vrt bo po 441 dneh spet odprl vrata navijačem, vsaj 2000 si jih bo tekmo lahko ogledalo v živo. "S fanatičnimi navijači, ki so komaj čakali na trenutek vrnitve na tribune, ki se ne bi mogel zgoditi ob bolj primernem trenutku. Z množico Viol na jugu, ki na svoj način dajejo ritem celotnemu stadionu. Ko se spomniš na to, je hitro jasno, zakaj so Villarreal, Celtic, Beršeba ali pa velika Rusija na reprezentančni ravni bili bledi na igrišču in so z začudenjem pogledovali po stadionu ter se spraševali, kaj se dogaja okoli njih. Večinoma vsi nasprotniki prihajajo v Ljudski vrt s popolnim načrtom, razdelanim do najmanjše podrobnosti. S posebnim poudarkom pri pripravi na psihološko pripravljenost. Ko pa se pripeljejo v Maribor, opazijo, da se začnejo tresti tla pod nogami, načrti pa se v hipu začnejo rušiti," je v pogovoru za klubsko spletno stran dejal Šuler.

"V zadnjih 90 minut vstopamo razbremenjeni, pritisk s tribun bo na nasprotniku. Iskreno povedano, v soboto ne bi rad igral proti NK Maribor, pod nobenim pogojem," je še dodal športni direktor vijoličastih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta