Uslišana prošnja iz Ljudskega vrta: Več navijačev na finalu nogometne sezone, vstopnice tudi še v soboto

M.D., M.K.
21.05.2021 12:30
Z novimi pogoji za javne prireditve, ki vstopijo v veljavo to soboto, si bo dvoboj med nogometaši Maribora in Mure lahko ogledalo 3500 gledalcev. Do 15:45 v petek je NK Maribor razprodali 2000 vstopnic, ki so bile sprva na voljo za odločilno tekmo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vrsta pred Vijolč'no bajto. (foto: Miha Dajčman)
Miha Dajčman

Bo Ljudski vrt lahko na odločilni tekmi za naslov državnega prvaka med nogometaši Maribora in Mure sprejel več gledalcev, kot je bilo sprva predvideno? Vlada je namreč v četrtek nekoliko zrahljala omejitve, ki jih morajo upoštevati organizatorji javnih dogodkov. Namesto 2000 gledalcev bi mariborski stadion pod novimi pogoji lahko jutri sprejel 3500 navijačev.

Ljudski vrt bo prvič po 441 dneh odprl vrata za gledalce.
Andrej Petelinšek

V NK Maribor so v pripravi tekme zaprosili za vsa dovoljenja (in jih tudi dobili) še pod starimi pogoji. "Novi odlok pomeni, da bi na stadionu lahko bilo 3500 obiskovalcev. Navezali smo stik z upravno enoto, veljavne odločbe ne moremo spremeniti zaradi zakona, smo pa pripravili novo vlogo in delamo na tem, da bi bila prednostno obravnavana in potrjena. Če nam bo uspelo, bomo javnost o tem pravočasno obvestili," so pojasnili v NK Maribor.

In zvečer je bila prošnja iz Ljudskega vrta uslišana. "Namesto 2000 bo tako v sobotnem večeru na tribunah v Ljudskem vrtu 3500 ljudi!" so sporočili iz NK Maribor. Dodatne vstopnice bodo v prodaji v soboto od 9. ure v obeh Vijol'čnih bajtah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta