Milana Mandarića v soboto ne bo v Ljudski vrt, za Delo potrdil, da zapušča Olimpijo

28.09.2021 13:05
Predsednik zmajev je postal junija 2015, od takrat so nogometaši Olimpije osvojili dva naslova državnih prvakov in tri pokalne naslove
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Preutrujen sem od vsega. Menim, da sem v Olimpiji pošteno oddelal svoje," je za Delo dejal Milan Mandarić. 
Robert Balen

Večkrat je bil Milan Mandarič že na izhodnih vratih Olimpije, a se je vselej nekaj zalomilo, da je ameriški poslovnež srbskega rodu ostal v zmajevem gnezdu. Zdaj je za Delo potrdil, da so pogajanja z nemškim poslovnežem Adamom Deliusom pri koncu.

Mandarić in Delius sta se o prevzemu kluba pogovarjala že lani jeseni, piše Delo, a takrat dogovora nista sklenila, akterji so drug drugega obtoževali neiskrenosti in nekorektnosti. Nemec je šefu Olimpije plačal predujem v višini 250 tisoč evrov, Mandarić in Olimpija pa sta rok za vračilo denarja večkrat preložila, denarja pa Delius ni dobil nazaj. 

Pretekli mesec je Mandarić Deliusa znova povabil na pogovor o prevzemu kluba, na spletni strani piše Delo, sestanki v teh dneh pa naj bi obrodili sadove. 

Mandarića v soboto ne bo v Ljudski vrt, saj bo z družino v ZDA. V Slovenijo naj bi se vrnil čez dva tedna, za takrat pa napoveduje, da bo posel z nemškim poslovnežem končan, saj da se je Delius tokrat izkazal z resnimi nameni in konkretno ponudbo. "Preutrujen sem od vsega. Menim, da sem v Olimpiji pošteno oddelal svoje," izjavo Mandarića povzemajo na spletni strani Dela.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta