Mura je prvič po več mesecih igrala pred navijači: "Da bomo mi prvaki, Maribor pa drugi"

Miha Dajčman
19.05.2021 21:03
Povsem drugačno vzdušje je bilo tokrat na Fazaneriji kot zadnjih sedem mesecev, 18. oktobra so si navijači v Murski Soboti nazadnje lahko ogledali tekmo v živo, zdaj jih je na tribune smelo tisoč.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po sedmih mesecih so lahko muraši zmago proslavili z navijači.
 
Andrej Petelinšek

Pred stadionom Mure vzdušje ni bilo tako naelektreno kot pred koronakrizo, ko je bila Fazanerija znana po dobrem navijaškem razpoloženju. Počasi so Prekmurci prihajali proti stadionu, nadeli so si maske, nekateri črno-bele, postavili so se v vrsto za varnostni pregled, za vstop je bilo treba izpolnjevati pogoje PCT (prebolel, cepljen ali testiran). Zdelo se je, da tisoč ljudi na tekmi ne bo, saj je v Murski Soboti rahlo deževalo, tudi 15. ura na delovni dan ni bila najbolj primerna za ogled tekme v živo. Tribuna se je tik pred začetkom vseeno napolnila, med tekmo pa se je vzdušje stopnjevalo, k čemur so prispevali tako domači nogometaši kot tudi navijači gostov.

"Komaj smo čakali, da lahko pridemo na stadion. A danes bo težko, teren je zahteven zaradi dežja, Domžale so to pomlad odlične. Upam, da zmagamo in nato presenetimo Maribor. Da bomo mi prvaki, Maribor pa drugi," je bil iz stavka v stavek bolj samozavesten Stanislav Goričan iz Fokovcev na Goričkem. "Ne bo poln stadion, samo tisoč nas je lahko, zato ne bo grmelo s tribun, a nogometaši bodo čutili našo podporo," je še dejal in imel prav.

Počasi so se privrženci Mure ogrevali. Ko jih je uradni napovedovalec na stadionu Smiljan Kuhar pred začetkom obračuna pozval, da sodelujejo v navijaškem napevu in preverijo, ali še znajo glasno navijati, je bil odziv skop, a po prvih priložnostih črno-belih na tekmi, in ni jih bilo malo, smo lahko začutili pravo nogometno vzdušje. Domače nogometaše je podpora vidno ponesla, to sta po tekmi potrdila Matko Obradović in Ante Šimundža, po nekaj mesecih so nekaj pikrih na svoj račun znova slišali sodniki. Ne le na tribunah, tudi podporo izpred stadiona so imeli gostitelji, tam je bila skupina navijačev, black gringosi so pirotehniko ob proslavljanju golov prižigali zunaj stadiona.

Uradni napovedovalec je med tekmo navijače nekajkrat opozoril, naj upoštevajo priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. "Ne zapuščajte sedežev, pijačo vam bomo prinesli na tribuno," je bilo slišati iz zvočnikov med odmorom.

Po sedmih mesecih so lahko muraši zmago proslavili z navijači.
 
Andrej Petelinšek

Po tekmi so nasmejani nogometaši pozdravili navijače, nekatere so prišli na tekmo po dolgem času podpirat prijatelji in člani družine, vidno je bilo pristno veselje. "Evo, samo nas so potrebovali na stadionu, pa se že borijo za naslov. Videlo se je, da je naše fante podžgala naša prisotnost," je ob pivu po tekmi nasmejan razlagal Anton Kisilak​, ki že razmišlja, da bo poletni dopust načrtoval tako, da si bo lahko ogledal evropske tekme Mure.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta