Mura po jesen v Evropi: Šimundža ima ideje, kako presenetiti Bolgare

Miha Dajčman
28.07.2021 07:00
Nocoj ob 20. uri se bo Mura v Razgradu borila za preboj v tretji predkrog lige prvakov, ki že prinaša evropsko jesen. Z Ludogorcem so se črno-beli na prvi tekmi razšli brez zadetkov
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Veliko se bo vprašalo tudi nas, na igrišču ni le ena ekipa," pravi Luka Bobičanec. 
Aleš Cipot

Po hladnem tušu v prvenstvu, ko so Prekmurci najprej v prvem krogu z 0:3 na Fazaneriji izgubili proti sežanskemu Taboru, minuli konec tedna pa jih je na Bonifiki Koper premagal s 3:2, so aktualni državni prvaki v Razgrad z mariborskega letališča preko Varne potovali dobro razpoloženi. Trener Ante Šimundža​ pravi, da z rezultati v prvenstvu ni zadovoljen, a da njegova ekipa igra dobro​. "Veseli dejstvo, da si fantje želijo. Da je šola Evrope zelo draga, vemo. Čim prej bomo ta račun plačali, bolje bo," pravi Mariborčan na prekmurski klopi. Z optimizmom črno-bele navdajata dobri predstavi iz kvalifikacij za ligo prvakov, ko so dvakrat premagali Škendijo, tudi proti Ludogorcu pred tednom dni niso bili le v podrejenem položaju.

Mura bo za preboj v tretji krog kvalifikacij za ligo prvakov, ki bi ji že prinesel prvo sodelovanje v skupinskem delu evropskih klubskih tekmovanj, potrebovala tudi kakšno čarovnijo Luke Bobičanca. Hrvat pravi, da ni pomembno, kdo bo izstopal, pomembno je napredovanje, v katerega muraši verjamejo: "Vzdušje v ekipi je dobro. Zavedamo se, kakšno tekmo bomo igrali in kakšen je nasprotnik. Gremo se borit, ne bomo se predali."

Črno-beli so na Fazaneriji od blizu spoznali Ludogorec, ki je od leta 2013 trikrat igral v evropski ligi, večkrat tudi napredoval iz skupine, dvakrat pa se je prebil do skupinskega dela lige prvakov. Bobičanec v Razgradu pričakuje še večji pritisk Bolgarov. "Na Fazaneriji so oni bolj spoznali nas. Dobil sem občutek, da so bili po tekmi razočarani, da niso naredili tega, kar so želeli. A veliko se bo znova vprašalo tudi nas, na igrišču ni le ena ekipa, zato bomo nastopili pogumno. Smo dobra ekipa, držimo skupaj in s takšnim načinom lahko pridemo do želenega rezultata," pravi. Osemindvajsetletnik je še dodal, da so si pred povratno tekmo Prekmurci želeli aktiven rezultat, to jim je uspelo.

Kako se bodo slovenski prvaki lotili bolgarskih, Bobičanec ni smel razkriti, Šimundža pa je v pogovoru z novinarji na letališču dejal: "Glede na njihovo zadnjo tekmo v prvenstvu, ki so jo odigrali v drugem sistemu, se poraja vprašanje, kako bodo igrali na povratni tekmi. Imam kar nekaj idej, kako in kaj jih presenetiti." Ludogorec je na tekmi proti Lokomotivi Plovdiv v začetni postavi naredil kar deset menjav.

"Zavedamo se zahtevnosti evropskih tekmovanj, a mislim, da smo mentalno na primernem nivoju," je prepričan Šimundža, ki v prvih dvajsetih minutah tekme pričakuje silen pritisk, tako s strani navijačev kot na igrišču. Ludogorec bo pod pritiskom rezultata, a tudi Mura, poudarja snovalec taktike. "Če greš v tekmo brez pritiska, bo velika možnost, da tekme ne končaš uspešno. Tudi mi smo pod pritiskom, da se dokažemo, želimo napredovati. So pa oni favoriti v teh dveh tekmah in morda je ta pritisk večji na njihovi strani."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta