Po 260 dneh spet na igrišču: Nemanja Mitrović je okrepil vijoličaste

Miha Dajčman Miha Dajčman
27.07.2021 07:01
Osrednji branilec Maribora je proti Domžalam brez težav odigral 90 minut, zdaj pa upa, da bo priložnost dobil tudi na povratni tekmi drugega predkroga konferenčne lige proti Hammarbyju
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z vrnitvijo Ljubljančana je Maribor močnejši.
Sašo Bizjak

Nemanja Mitrović je bil po nedeljski zmagi proti Domžalam zadovoljen, da so nogometaši Maribora že v prvem polčasu nadigrali tekmece in zadeli trikrat, podobnega pristopa ekipe si je želel tudi v drugem delu, ko so imeli igralca več. Kakor trener Simon Rožman je ocenil, da je visoka zmaga dobra popotnica za četrtkovo povratno tekmo s Hammarbyjem.

"Odigral sem korektno, nisem imel nikakršnega strahu, pripravljen sem na nove izzive," je dejal po prvi odigrani uradni tekmi po 260 dneh. Novembra lani se je poškodoval prav proti Domžalam v Ljudskem vrtu. O tem, ali bo igral proti Hammarbyju, ni želel govoriti. "Vse bom naredil, da bom pripravljen za tekmo. Če se bo trener odločil drugače, bom pomagal s klopi," pravi Ljubljančan. Stvari pušča odprte tudi Rožman, ki želi videti, kakšno bo njegovo stanje po dnevu rehabilitacije.

Postava Maribora se v zadnjih tednih zelo spreminja, proti Domžalam je priložnost dobilo veliko "rezervistov" in jo dobro izkoristilo, pohvalil jih je tudi Rožman. Mitrović je v zadnji vrsti zaigral s povsem drugimi soigralci kot pred osmimi meseci, ko je zadnjič igral na uradni tekmi. "Veliko je sprememb, priložnost dobivajo nogometaši, ki imajo par nastopov v prvi slovenski ligi. Moramo so uigrati, pomagati moramo novincem, da jim bo lažje, zato smo tukaj tudi starejši, da se to zgodi čim prej. Dobiti morajo podporo, da z Mariborom naredijo nekaj več, korak naprej v karieri," o spremembah pravi Mitrović. "Nemanja ima vodstvene izkušnje, mirnost pri izgradnji napada. Za nas je pomembna okrepitev, uspešno je okreval in vsi smo veseli, da je oddelal 90 minut brez težav," je bil povratka 28-letnika vesel Simon Rožman.

Osrednji branilec je pohvalil enega izkušenejših soigralcev, 27-letnega Aleksa Pihlerja, ki je s kapetanskim trakom na roki odigral eno boljših tekem v karieri. Dosegel je dva gola, bil blizu hat-tricka, znova pa igral na drugačni poziciji. "Pihi lahko igra vse. Lahko je tudi vratar, daš mu rokavice in bo šel v gol. Seveda se hecam. Igral je beka, ofenzivnega vezista, štoperja, libera ... Za pozicijo, ki jo je igral tokrat, ni treniral, celotne priprave je igral na mestu štoperja, zdaj pa se znajde na povsem drugem mestu. Morda bo v četrtek špica," se je šalil Mitrović, ki ga je v času njegove odsotnosti prav Pihler nekajkrat nadomeščal v obrambi.

Na stadionu je bilo po nedeljski zmagi dobro vzdušje, člani navijaške skupine Viole so na tribunah ostali kar nekaj minut po zadnjem žvižgu in peli nogometašem. Mariborski navijači verjamejo v preobrat na povratni tekmi kvalifikacij za konferenčno ligo. "Hvala jim za to podporo kljub slabemu rezultatu iz Švedske. V Ljudskem vrtu se lahko marsikaj zgodi," verjame Mitrović.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta