Nemški poslovnež in Milan Mandarić sklenila posel za prevzem Olimpije, vreden pet milijonov

30.09.2021 10:55
Adam Delius naj bi Milanu Mandariću plačal pet milijonov evrov, pri zmajih se obetajo spremembe, Savo Milošević morda ekipe ne bo vodil na derbiju, poroča Delo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novo vodstvo naj bi takoj po prevzemu kluba poseglo v moštvo, celo pred derbijem z Mariborom, na udaru je tudi trener Savo Milošević. 
Andrej Petelinšek

Milan Mandarić je ob prihodu v Ljubljano leta 2015 Izetu Rastoderju za prevzem kluba plačal štiri milijone evrov. V teh dneh pa naj bi ameriški poslovnež srbskih korenin podjetje MM Šport, d. o. o., ki upravlja z Olimpijo, Nemcu Adamu Deliusu prodal za pet milijonov evrov, danes poroča Delo. Trije milijoni gredo za poplačilo dolgov, odkritih v reviziji poslovanja, dva milijona bosta ostala Milanu Mandariću. Novinar Ekipe Jure Bohorič na twitterju piše, da bo treba pokriti še vložek Željka Mandarića, ta znaša dva milijona evrov. Sinoči po informacijah Bohoriča denar še ni bil nakazan.

83-letni Mandarić je v preteklosti vodil angleške kluba Portsmouth, Leicester City in Sheffield Wednesday, v Sloveniji je najprej sodeloval s Koprom, a zgodba ni bila uspešna. Z Olimpijo pa je nato od leta 2015 osvojil pet lovorik (dva naslova državnih prvakov in tri pokalne naslove), ni pa uresničil cilja, da bi zmaji igrali v evropskih tekmovanjih, klub pa bi bil samovzdržen in stabilen. 

Vezni člen med Adamom Deliusom in Mandarićem naj bi bil Mladen Rudonja, v preteklosti nogometaš zeleno-belih, ki je bil v zadnjih letih večkrat tudi športni direktor Olimpije. Rudonja naj bi tudi pod vodstvom Nemcev prevzel poveljevanje športnega dela kluba. Delo piše, da bo novo vodstvo takoj po prevzemu kluba poseglo v moštvo, celo pred derbijem z Mariborom, na udaru naj bi bil tudi trener Savo Milošević. Dva dni pred obračunom večnih tekmecev se takšne poteze sicer zdijo malo verjetne, ker posel uradno še ni zaključen, a niso nemogoče. Želja Deliusa naj bi bila tudi, da bi imela Olimpije kmalu pisarne v Stožicah. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta